Miten sisustaa olohuone kirppislöydöillä?

Kaikki sai alkunsa isosta nahkasohvasta, jonka piti olla konjakinvärinen. Kun Tori.fi:stä löytämääni hankintaa tuotiin kotiovellemme, väri paljastui huomattavasti vaaleammaksi. Olin pettynyt, mutta hyväksyin virheeni. En ollut pyytänyt myyjältä tarkennusta sävyyn.

Niinpä konjakinvärinen sohva sai unohtua, ja aloitin olohuoneen sisustusprojektin vaaleanbeigen kalusteen turvin. Myyjä kertoi, että uudenveroinen sohva päätyi myyntiin eron vuoksi. Toistaiseksi Veken kalusteesta alun perin ostettu sohva on kotimme kallein kierrätyshankinta.

Divaanisohva osoittautui juuri sopivan kokoiseksi. Samalla se toimii eräänlaisena tilanjakajana olohuoneen ja keittiön välillä.

Muutimme uuteen kotiimme juuri ennen joulua. Nyt, keväällä, talo alkaa vähitellen muistuttaa sisustuksen osalta valmista. Luulen, että tulen poimimaan kirppisreissuiltani sisustustavaraa myös tulevaisuudessa, joten projekti elää. Vaikea ennustaa, miltä esimerkiksi olohuoneemme näyttää ensi vuonna.

Mainos
Olohuoneen sohvatyynyt löysin espoolaiselta itsepalvelukirpputorilta. Ne maksoivat yhteensä kuusi euroa.
Autotalon vanha mainos maksoi aikoinaan 10 euroa.

Uusi koti, vanhat kujeet

Koska talomme on varsin moderni kivitalo, olen joutunut himmailemaan patinan ja antiikin kanssa. Kun asuin 1960-luvun kerrostalossa, kaikki kirppishankinnat istuivat sisustukseen kuin hansikkaat käteen. Nyt tilanne on toisenlainen. Siksi ratkaisuni on ollut yhdistää vanhaa ja uutta.

Ikean huonekaluja olen vältellyt mahdollisimman paljon, mutta televisiotason kohdalla tein poikkeuksen. Halusin koruttoman tason, joka muistuttaa keittiön kaappejamme. Bestå-taso oli todella helppo löytää Tori.fi:stä käytettynä.

Olohuoneen matto löytyi poikkeuksellisesti Vepsäläisen mallikappaleena. Se maksoi 100 euroa.
Sukka-koira viihtyy vanhassa kaukalossa, joka on ostettu antiikkimessuilta.

Monet kierrätyshankinnat ovat kulkeneet mukanani jo vuosia. Esimerkiksi olohuoneen kulmassa paikkaa pitävä farkkutuoli on ostettu jo edesmenneeltä Mellukirppikseltä muutamalla kympillä. Ajaton tuoli on sellainen, johon en ole koskaan kyllästynyt.

Mitä tulee siniseen väriin, se läpileikkaa olohuoneesta keittiöön. Iso ruokapöytä on näkynyt täällä blogissa aiemminkin. Sen tarina sai alkunsa pihakirppiksen 10 euron ovesta, joka oli purettu vanhasta talosta Pohjanmaalta. Äitini maalasi oven valkoiseksi, ja minä etsin sen päälle lasilevyn Tori.fi:stä. Pöydän jalat sain enoltani, joka on ikänsä tehnyt kaiken maailman raksatöitä. Siniset Vitran DSR-tuolit ovat niin ikään Tori.fi:stä.

Vanhoihin ikkunanpokiin tehty peili sopii hyvin yhteen pöydän kanssa.

Osa hankinnoista on löytynyt täysin sattumalta. Esimerkiksi somessa ihailua aiheuttanut 40 euron tarjoiluvaunu osui silmiini, vaikka myyjän kirjoitusvirhe esti osuman hakuvahtiini. Vanha käsintehty kori puolestaan päätyi meille, kun olimme olimme ostamassa samalta myyjältä vanhaa puupenkkiä.

Ainakin toistaiseksi tämä kierrätyshankinta toimii lehtikorina.

Tauluista suurin on vuosien takainen hankinta Tampereen Laukontorin kirpparilta. Sittemmin se sai arvokkaamman ulkomuodon uusilla kehyksillä. Gunnar Pohjolan grafiikkateoksen ostin eräästä kuolinpesästä. Sinisävyinen taulu on yksi olohuoneen suosikeistani. Sitä vastapäätä oleva 60 vuotta vanha mustarastas-taulu löytyi jälleen kerran Tori.fi:stä.

Myös etualalla oleva rahi on löytynyt Tori.fi:stä.

Kuten esimerkistä huomaat, myös modernimman olohuoneen voi hyvin sisustaa kirppislöydöillä. Toki se vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa. Toisaalta samalla säästää sievoisen summan rahaa.

Tärppejä olohuoneen sisustamiseen:

  • Hyödynnä Tori.fi:n hakuvahteja
  • Valitse sävyt, jotka istuvat yhteen
  • Yhdistele uutta ja vanhaa
Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!