Näillä ohjeilla teet löytöjä Tori.fi:stä – Vilkaise 10 vinkkiä!

”Jenna, sulla on toripsykoosi!” Se on mieheni kehittämä uudissana, joka kertoo siitä, että olen viihtynyt lähiviikkoina varsin aktiivisesti eräällä verkkosivustolla. Tori.fi on viime vuosina kehittynyt liki monopoliasemaan internetin osto- ja myyntimarkkinoilla. Vielä vuoden 2009 tienoilla käytin aktiivisemmin Huuto.net -palvelua ja Keltaista Pörssiä, mutta toisin on nykyään. Olen torikoukussa.

Uusi asuntomme on sisustettu lähes kokonaan huonekaluilla, jotka olen ostanut käytettynä joko kirpputorilta tai Tori.fi:stä. Olen säästänyt sekä luontoa että lompakkoani. Ainakin niin haluan itselleni uskotella. En ole ostanut yhtäkään rimpulahuonekalua (okei, Ikean yöpöytää ei nyt lasketa), vaan pelkästään laatubrändien tuotteita. Koska yritän aivopestä äitiäni tekemään saman, päätin koota teille 10 vinkkiä, miten onnistuneita löytöjä voi tehdä omatoimisesti.

…Tai ehkä sittenkin ostan sen Royal Canin -merkin puoliksi syödyn ruokasäkin. Kuva: Jenna Lehtonen

Tässäpä ne 10 vinkkiä tulevat:

Yksi: Käytä tarkkoja hakusanoja. Jos etsit esimerkiksi Artekin Domus-tuolia, kirjoita hakukenttään Artek tai Domus. Aina sekään ei riitä, joten hyvänä sanana toimii myös design. Muista, että kaikki myyjät eivät tiedä, mitä myyvät.

Mainos

Kaksi: Luo Tori.fi:hin oma käyttäjätili ja tallenna itsellesi hakuvahteja. Näin saat selville, kun myyntiin pulpahtaa uusia tuotteita, joita etsit.

Kolme: Rajaa aluetta, josta etsit ostettavaa. Vai haluatko välttämättä ajella Helsingistä Rovaniemelle hakemaan 20 euroa maksavaa juuttimattoa? Sitä minäkin.

Neljä: Jos sinulla ei ole autoa tai kuljetusmahdollisuutta, käytä postinumerohakua. Hyvällä onnella löydät naapuristasi sen, mitä haluat.

Viisi: Tallenna suosikkikohteesi ilmoitusvahtiin. Näin voit katsoa yhdellä silmäyksellä, mitä tarjolla olikaan ja verrata kohteita keskenään.

Kuusi: Ole nopea. Arvokkaat klassikkotuotteet, kuten Vitra Eames DSW -tuolit katoavat palvelusta äkkiä, jos niiden hinta on kohdillaan. Kilpailu on kovaa! Mitä useammin tarkistat hakuvahtisi, sen parempi.

Seitsemän: Uskalla tehdä tarjouksia. Jos kohde on ollut myynnissä jo pitkään, myyjä luultavasti suostuu alentamaan sen hintaa.

Kahdeksan: Suhtaudu kriittisesti ilmoituksiin, joissa myyjän koko nimi ei ole näkyvissä. Olen törmännyt usemman kerran trokareihin ja ilmoituksiin, jossa myyjän kohdalla lukee jotakin todella epämääräistä. Tälläkin hetkellä sama myyjä myy Muuramen lipastoja sekä nimimerkillä ”Iso kolmonen” että ”Kaappi.” Palvelussa lukee: Ota yhteyttä ilmoittajaan Kaappi. Aaaaaivan.

Yhdeksän: Ole valmis tekemään kaupat nopeasti. Myyjä tuskin haluaa odotella palkkapäivääsi, sillä monet haluvat päästä tavaroistaan eroon mahdollisimman pian. Tulee muuttoja, avioeroja ja mitä näitä nyt on. Älä siis jahkaile, vaan klousaa kaupat.

Kymmenen: Pidä se, mitä lupaat. Jos sovit, että tulet noutamaan tuotteen kello 18:00, älä ilmesty paikalle 18:45. Älä myöskään oleta, että myyjä auttaa sinua kantamaan sohvaa. Myyjän tehtävä on myydä, hän ei ole sinun pakettiautokuskisi, eikä muuttoapulaisesi.

Hmm, sinulla on sentän etusormi ja nimetön. Kuva: Jenna Lehtonen

P.S. Jos harrastat viiden euron tuotteen mittojen kyselyä, suosittelen sinua lukemaan tämän tekstin ja lähtemään kauppaan ostamaan ihan uusia tavaroita.

Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!