Myyrmäki-hallin kirppis on legenda, joka on koettava itse

Siellä on lasten kumisaappaita, sisustustavaroita, koiranpetejä, puseroita ja posliinikuppeja silmän kantamattomiin. Siellä myydään metrilakua ja siellä on vastassa ihmiskimara. Vantaalla sijaitseva Myyrkippis on syksyn luottopaikka, jonne kannattaa saapua pidemmänkin matkan päästä. Vaikka ostajia on hallissa paljon, huippulöytöjen tekeminen ei ole mahdotonta.

Piipahdin perinteiseen tapaan kirppiksellä syyskuisena lauantaina, eikä ovista tarvinnut kävellä tyhjin käsin ulos. Päinvastoin, kannoin lähtiessäni kolmea pullollaan olevaa kassia ja entistä tyhjempää kukkaroa.

Tällä kertaa ensimmäinen ostokseni oli Armani Exchangen vihreä mekko, josta pulitin 15 euroa. Sen jälkeen löysin muun muassa Michelle Obaman elämäkerran ja Kjell Westön romaanin, jotka maksoivat yhteensä kaksi euroa. Myyjä halusi ilmeisesti päästä niistä eroon mahdollisimman nopeasti. Niin ikään poimin ostoskassiini esimerkiksi muhkean vaaleanpunaisen huivin, Mulberryn vintage-laukun ja hääkakun koristeen.

Mainos
Tässä valtaosa löydöistäni ikuistettuna.

Herää ajoissa paikalle

Jos suunnittelet reissua Myyrmäki-hallin kirppikselle, paikalle kannattaa mennä heti aamusta. Kirppis avautuu ostajille virallisesti kello 10:00, mutta käytännössä pääset sisään samaan aikaan kuin myyjätkin. Suuren suosion vuoksi aamuruuhkaan eksyy lukuisia jälleenmyyjiä, joista osa penkoo myyjien kasseja varsin röyhkeästi. Siinä vaiheessa moni myyjä tekee virheen ja tinkii laatubrändien tuotteet alihintaan. Koska tiedän sekä ostajan että myyjän näkökulman, tilanteet voivat olla turhauttavia.

Valitettavasti Vantaan kokoisessa kaupungissa riittää kaikenlaista kävijää, joten isossa hallissa liikkuu myös varkaita. Järkevä myyjä ottaa mukaan toisen silmäparin, jotta pöydän luona ei tarvitse päivystää yksin. Yli-innokkaille ostajille voi sanoa suoraan, jos haluaa asetella tuotteet rauhassa esille. Toisaalta liiallinen kelloon tuijottaminen sotii vastoin maalaisjärkeä. Omat tuotteensa saa myydä juuri silloin, kun huvittaa, jos oikea ihminen osuu eteen ostohousut jalassaan.

Ikävien tilanteiden välttämiseksi kannattaa muistaa seuraavat käytösvinkit:

  • Ole kohtelias puolin ja toisin.
  • Älä pengo vieraan ihmisen myyntikasseja ilman hänen lupaansa.
  • Tingi maltillisesti.
  • Muista, että hymy ja kiitos eivät maksa mitään.
  • Jos tuotteessa on vikaa, kerro siitä rehellisesti ennen kauppoja.
  • Kirpputorit eivät ole kauppoja, joten palautusmahdollisuutta ei ole.
  • Jätä jahkailu pois. Jos pidät jostakin, osta se!
myyrkirppis
Myyrkippis on etenkin lapsiperheiden suosiossa.

P.S. Seuraavat Myyrmäki-hallin kirppispäivät ovat 5.–6.10. ja 12.–13.10.

Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!