Maksatko huonekaluista liikaa? Näillä hakusanoilla teet hyviä löytöjä nettikirppiksillä

Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa, Giganttikin sen tietää. Slogan pätee myös kirpputorimaailmassa. Sinun ei tarvitse tuhlata sisustukseesi tuhansia euroja, jos osaat etsiä. Etenkin vanhat mutta laadukkaat rottinki -ja tiikkihuonekalut viedään nyt käsistä.

Sattuneesta syystä olen viettänyt viime päivinä poikkeuksellisen paljon aikaa Tori.fi:ssä. Niin paljon, että siitä jo huomautellaan. Päällä on niin sanottu toripsykoosi, kuten mieheni asian ilmaisee. En ole innostukseni kanssa yksin. Jälleenmyyntiarvotietoisuudesta on tullut uusi ostotyyli, kertoo Helsingin yliopiston tutkijatohtori Linda Turunen Ylen uutisessa. Kun ostaa käytetyn design-tuotteen, siitä saa omansa pois koska tahansa.

Suosittelen kokeilemaan! Miten niitä onnistuneita löytöjä sitten tehdään? Se vaatii hieman aikaa. Omalla kohdallani se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Tori.fi:ssä tarkistan hakuvahtini useamman kerran päivässä. Siksi kauppoja on syntynyt liki viikottain. Aktiivisuuteni johdosta olen löytänyt muun muassa hurmaavat konjakin väriset nahkatuolit 1950-luvulta, marmoripintaisen sohvapöydän, niin ikään konjakin värisen nahkasohvan olohuoneeseen, Hayn Hee-baarituolit ja sängyn päätyyn tulevan käsityönä valmistetun lankkupenkin.

Mainos
Esimerkiksi Boknäsin Villinki-sarjan työpöytä on ostettu Tori.fi:stä.

Trendit ohjaavat kauppoja

Myönnän, että kaikkien hankintojen tekeminen ei ole helppoa. Esimerkiksi sopivan värisen Artekin satulavyötuolin löytäminen on haastavaa. Tuntuu siltä, että samaa tuolia etsii koko Suomi. Kun moinen sitten ilmestyy myyntiin, se katoaa sieltä samantien. Joskus on täysin tuurista kiinni, osuuko sopiva huonekalu omalle kohdalle. Esimerkkinä kerrottakoon tapaus Lundian hyllystä, jonka perään ehdin kysellä toisena ostajakandidaattina. Luulin jo myöhästyneeni, mutta onnekseni ensimmäinen ostaja perui kaupat.

Helsingin Sanomissa julkaistun jutun perusteella tällä hetkellä trendaavat tuotteet ovat tiikistä tai rottingista valmistettuja. Valtaosa myyjistä tiedostaa esimerkiksi 1950-luvun lipastojen ja laatikostojen arvon, mikä näkyy myös hinnoittelussa. Jos kahlaa tuotteita oikein tarkkaan, samanlaisen tuotteen hinta voi vaihdella 30 eurosta 300 euroon. Etenkin pääkaupunkiseudulla summat ovat usein yläkanttiin. Jos omistat auton, siitä on sinulle varmasti iloa. Itä-Helsingissä asuvana olen pistänyt merkille, että jostain syystä teen kauppoja eniten Espoossa. Siellä suunnalla taidetaan ymmärtää, mitä on laatu.

Tiikin ja rottingin lisäksi suosittuja sisustuselementtejä ovat tällä hetkellä muun muassa makramee-käsityöt, valokirjaimet, paksut itämaiset villamatot, puupölkyt, patinoituneet penkit ja lampaantaljat. Myös industrial-tyyli, talonpoikaisantiikki ja vintagehenkisyys vetoavat ihmisiin. Mitä materiaaleihin tulee, pellava-, sametti- ja vohvelikangas ovat nyt kysyttyjä. Näyttää siltä, että värit ovat kiilaamassa kokonaan valkoisen sisustuksen edelle, ja hyvä niin.

Nykyisen makuuhuoneemme sängynpääty löytyi myös Tori.fi:stä.

Hyvillä hakusanoilla pääsee pitkälle

Mikäli kierrätystyyli viehättää ja haluat ostaa huonekalut käytettynä, niiden laatuun kannattaa satsata. Vaikka Ikean ja Sotkan tuotteita on tarjolla loputtomasti, niitä ei välttämättä kannata roudata omaan kotiin, jos kaipaa sisustukseltaan kestävyyttä, ajattomuutta ja pitkää ikää. Laatu maksaa, mutta kierrätettynä se maksaa huomattavasti vähemmän kuin uutena.

Olen kasvanut kodissa, jonne ei koskaan ostettu kalleinta vaihtoehtoa. Mitä halvemmat hinnat ja parempi tarjous, sitä todennäköisemmin vanhempani ovat hieroneet kauppoja. Se lienee yksi syy, miksi tänä päivänä vastustan käsiin nukkaantuvaa pikamuotia ja rimpulahuonekaluja. Olen kuitenkin sen verran ovela, että en halua maksaa laadustakaan ylihintaa. Siksi ostan design-huonekalut ja merkkivaatteet kirpputoreilta.

Toimivia hakusanoja voivat olla juuri ne sisustukaupat, joissa myydään lempituotteitasi kovalla rahalla. Kokeile, mitä löydät, kun kirjoitat hakukenttään Vepsäläinen tai Moko. Sanamuotoa muuttamalla saat erilaisia tuloksia. Ihmiset myyvät usein huonekalujaan muuton vuoksi tai muuton takia, joten niilläkin hakusanoilla löytyy vaikka ja mitä.

Lopuksi esimerkiksi muutama tärppihakusana, joilla löydät laatua ja kestävyyttä varmasti:

–Riviera Maison

–Boknäs

–Billnäs

–Lundia

–Artek

–BoConcept

–Ilmari Tapiovaara

–Tolix

–Puusepän

–Tiikki

–Tammi

–Vitra

–Design

–Kukkapuro

–Harri Koskinen

Kaikki kuvassa näkyvät tuotteet villakangastakista Hay Loop -naulakkoon on ostettu kierrätettyinä.

P.S. Kuvissa näkyvä kotimme on myynnissä! Ensitiedustelut hoitaa Kotijoukkueen Ville Pulkkinen.

Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!