Zadaa-kokemuksia, jotka haluat kuulla

Vuosien aktiivikäytön jälkeen reppuuni on kertynyt niin paljon erilaisia Zadaa-kokemuksia, että niistä lienee syytä avautua eteenpäin. Jos tuskailet, missä myisit kirppiskamojasi vaivattomasti, lataa hyvä ihminen Zadaa-sovellus puhelimeesi. Lupaan, ettet kadu. En ole käynyt livekirpputoreilla myymässä pitkään aikaan, koska saan paremman tuoton Zadaan avulla. Huomautettakoon, että myös ostaminen on Zadaassa vaivatonta.

Jos Zadaa ei ole vielä ole sinulle tuttu, niin kerrotaan vähän faktoja. Kyseessä on pohjoismaiden suurin käytetyn muodin mobiilimarkkinapaikka. Yrityksen visiona on yhdistää maailman vaatekaapit. Kun syötän sovellukseen omat mittani, saan juuri oikean kokoisia tuotteita suoraan selailtavaksi. Tarjonta on kirjavaa. Perinteisten halpamuotiketjujen paitojen lisäksi myynnistä löytyy myös laadukkaita laukkuja, kenkiä ja elektroniikkaa.

Jos Facebook-kirpputorien mittojen kyselijät närästävät ja ohareiden tekijät sitäkin enemmän, lataa Zadaa ennen kuin menetät hermosi lopullisesti.

Mainos

Ei postikuluja, ei aikataulusäätöä

Kun aikoinaan aloitin sovelluksen käytön, laitoin ensimmäisenä myyntiin raidallisen hameen, joka meni kaupaksi yhdessä yössä. Innostuin oitis! Voiko tämä olla näin helppoa? Sovin ostajan kanssa treffit Helsingin keskustaan, ja homma sujui leikiten. Rahat ilmestyivät pankkitililleni muutaman viikon viivellä. Nykyään en enää mistään hinnasta kuljettele tuotteita pitkin ja poikin kaupunkia. Kun kauppa syntyy, kävelen lähimmälle Matkahuollon pisteelle. Zadaa antaa numerokoodin, jonka avulla tuotteiden postitus on kuin lasten leikkiä. Ostaja maksaa postikulut, joten minun ei tarvitse kuin paketoida tuote, kirjoittaa paketin päälle numerosarja, viedä se automaattiin ja odotella rahojani.

Mitä Zadaassa sitten kannattaa myydä? Nyrkkisääntö on se, että mitä enemmän tuote kerää tykkäyksiä, sen todennäköisemmin se menee kaupaksi. Jos haluat päästä eroon ikivanhasta pikamuotiliikkeen puserosta, vie se mieluummin vaatekeräykseen. Zadaassa ei kannata tuhlata aikaa halpistuotteiden myyntiin. Alin mahdollinen hinta sovelluksessa on viisi euroa, ja sellaisen tuotteen myynnistä myyjän käteen jää neljä euroa. Harva jaksaa kauheasti ponnistella sellaisen summan eteen.

Nykyostajat ovat nirsoja, hinnat toisinaan yläkantissa, kuvat kehnoja ja tarjonta laaja kuin Lapin erämaa. Siinäpä lueteltuna muutama syy, miksi Zadaa-kaupat saattavat joskus jumittaa. Vaikka omalla kohdallani tiedän kuvien, hinnoittelun ja tuotteiden olevan kunnossa, kaupankäynti on joskus hidastemposta. Toisaalta, Zadaa säästää aikaani. Minun ei tarvitse uusia ilmoituksia, eikä vahtia niitä samalla tavalla kuin Facebook-kirpputorilla. Pidän myös siitä, että voin postittaa tuotteen kävelemällä lähikauppaan. Riittää, että sujautan vaatteen muovipussiin, johon kirjoitan numerokoodin. Ei postikuluja, ei aikataulusäätöä, vaan nykyaikaa.

Helppoa ja turvallista

Zadaa-sovellus on sekä myyjän että ostajan kannalta turvallinen, sillä kaikki tapahtuu anonyymisti. Näen ostajasta ainoastaan etunimen ja profiilikuvan, ja ainoa yhteydenpitokanavamme on Zadaa-chat. Kun ostaja saa tuotteensa joko postitse tai noutaen, hän antaa myyjälle arvion. Siinä vaiheessa hän on jo maksanut tuotteen.  Ainakaan toistaiseksi ostajalle ei voi antaa arviota, mutta huippumyyjät tunnistaa viiden tähden arvioista.

Voiko ostamansa tuotteen palauttaa? Jos tuote ei syystä tai toisesta vastaa myyjän antamaa kuvausta, sen voi palauttaa. Sitä varten kannattaa kuitenkin varautua siihen, että joudut ottamaan yhteyttä Zadaan asiakastukeen ja lähettää sinne kuvia viallisesta tuotteesta. Jos ja kun reklamaatiosi menee läpi, saat Zadaalta uuden numerosarjan, jonka avulla voit palauttaa ostoksesi.

Mikäli Matkahuolto kadottaa pakettisi, Zadaan vakuutus korvaa tuotteesi. Itse olen tehnyt Zadaassa yli 300 onnistunutta kauppaa, ja ainoastaan kerran Matkahuolto on kadottanut lähettämäni paketin. Kyseessä oli yli 100 euron arvoinen Marimekon villakangastakki, joka ei koskaan päätynyt uudelle omistajalleen. Sekä ostaja että minä myyjänä saimme korvauksen. Minä sain sen verran, mitä ostajan piti takista maksaa, ja ostaja sen, mitä hän takista pulitti.

Jos vaatekaapissasi siis roikkuu merkkivaate, josta haluaisit saada hyvän hinnan, kannattaa ladata Zadaa puhelimeen. Varoitan, että tuotteiden selaamiseen saattaa jäädä koukkuun. Pian huomaat olevasi itse se, joka niitä sydämiä tuotteisiin painelee.

En ihmettele, miksi yritys tuottaa omistajilleen voittoa. Zadaan palvelumaksu on noin 10–20 prosenttia tuotteen alkuperäisestä hinnasta. Siihen on syynsä, miksi Zadaan toimitusjohtajan ja perustajan Iiro Kormin nimi majailee Forbesin listalla. Hieno kirppissovellus, jonka käyttöä suosittelen jokaiselle suomalaiselle, jonka vaatekaapisa majailee helmiä.

Zadaa toimii tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Saksassa.
Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!