Viisi syytä, miksi hääpuku kannattaa ostaa käytettynä

Oletko koskaan kuullut morsiusparista, jonka hääbudjetti alittui? Jos olet, se on harvinaista. Kuten ehkä jo tiedät, häihin saa uppoamaan rahaa juuri niin paljon kuin tahtoo. Toiset haluavat panostaa kuviin, toiset pöytäkoristeisiin. Morsiamilla on kuitenkin yksi yhteinen asia, josta harva haluaa tinkiä. Kaikki tahtovat löytää hääpuvun, joka paitsi näyttää hyvältä, on myös kukkarolle ystävällinen. Siksi käytetty hääpuku on järkivalinta.

Käytetty hääpuku
Kun hääpuvun hankkii käytettynä, säästää rahaa ja tekee ympäristöteon. Kuva: Jenna Lehtonen

Positiivinen trendi on, että käytetyn unelmapuvun löytäminen ei ole enää nykyään kovin vaikeaa. Käytettyjä hääpukuja myydään niin morsiuspukuliikkeissä kuin erilaisissa Facebook-ryhmissä ja verkkokirpputoreilla. Jos tuuri sattuu kohdalle, hyvän puvun voi löytää ylleen jopa sovittamatta. Tiedän, koska kaapissani odottaa tällä hetkellä hääpuku, jonka isäni haki minulle pelkän kuvan ja videon perusteella Tampereen reissunsa yhteydessä Lempäälästä. Ostin puvun Helsingistä käsin, täysin sokkona. Ja kyllä, se oli täydellinen.

Olen katsonut vierestä, kun kaverini ovat tilanneet muovisen tuntuisia prinsessamekkoja Kiinasta ja maksaneet niistä satasia. Olen pyörinyt morsiuspukuliikkeissä ja miettinyt, millainen ihminen haluaa pukeutua maailman tylsimpään pitsipukuun, joka näkyy kaikkien saman vuoden morsianten päällä. Olen myös poiminut itsepalvelukirpputorilta Kaisu Heikkilän vintage-hääpuvun ja maksanut siitä 30 euroa.

Mainos

Jos totta puhutaan, kaapissani majailee tällä hetkellä kolme hääpukua, joista kaksi on kirpputorilta kotoisin. Mitä siihen kolmanteen tulee, se oli viimeinen kappale alennettuun hintaan…Voi minua. Alan muistuttaa juuri sellaisia morsiamia, joista varoitellaan. Olen jopa tehnyt aiheesta jutun Helsingin Sanomiin.

Jos aloittaisin hääpuvun etsimisen nyt, en menisi uusia pukuja kaupittelevaan morsiuspukuliikkeisiin kuin haistelemaan tunnelmaa. Käytetty hääpuku olisi prioriteettilistani ykkönen. Kokemuksesta tiedän, että täydellisen hääpuvun löytää helpommin kerran käytettynä kuin uutena. Mitä paremmin tuntee oman tyylinsä, sen helpommaksi mekon löytyminen muuttuu.

Käytetty hääpuku
Vintage-hääpukujen laatu on niiden käyttövuosiin nähden uskomaton. Kuva: Jenna Lehtonen

Hanki hääpuku käytettynä, säästä satasia

Käytetyn hääpuvun hankkiminen on tavoittelemisen arvoista monesta eri syystä. Yksi niistä on raha.

  1. Säästät valtavan summan rahaa, kun hankit pukusi käytettynä. Kerran tanssittu puku, joka on käytetty pesulassa, ei häpeä uutta. Haluatko maksaa yhdestä puvusta 3000 euroa vai ostaa kolme pukua käytettynä ja maksaa niistä yhteensä 1000 euroa ja myydä ne myöhemmin voitolla eteenpäin? No niin.
  2. Kun hankit vanhan second hand -hääpuvun, saat kaupan päälle persoonallisemman puvun ja tyylin. Monesti häitä vietetään historiaa tihkuvissa vanhoissa kartanomiljöissä, joihin vintage-puvut sopivat paljon paremmin kuin modernit iltapukua muistuttavat timanttimekot. Vanhaa hääpukua voit myös huoletta tuunata tai muokata näköiseksesi.
  3. Käytetty vintage-puku kestää äidiltä tyttärelle. Jos puku on kestänyt 1960-luvulta tähän päivään, se kestää jatkossakin. Samaa ei voi sanoa kaikista tämän päivän mekoista.
  4. Kierrättäminen on ympäristöteko. Se ei varmasti tule kenellekään yllätyksenä, että maapallomme hukkuu vaatteisiin. Löydät ihan varmasti käytetyn hääpuvunkin, jos sellaista mielit.
  5. Hankkimalla kierrätyspuvun, pukeudut historiaan. Minusta on ihanaa ajatella, että tanssin häävalssin puvussa, joka on näytellyt merkittävää roolia jonkun toisenkin naisen elämässä.
Tämä hääpuku oli myynnissä verkkokaupassani. Kuva: Jenna Lehtonen
Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!