Testissä New Yorkin kuuluisa Brooklyn Flea

New Yorkin Brooklyn Flea sijaitsee talvikaudella Williamsburghin Säästöpankin talossa. Sisäänpääsymaksu on yhden dollarin verran.
Vintage-vaatteiden hinnat ovat Suomeen verrattuna korkeat.
1800-luvun lopulla auennut rakennus huokuu historiaa. Paikalla kannattaa vierailla jo pelkän miljöön vuoksi.
Myyjien pöydät sisältävät pääsääntöisesti antiikki- ja keräilyesineitä.
Kuuluisan Francis Barraudin tekemän His master’s voice -maalauksen Nipper-koiran voi lunastaa itselleen 275 dollarin hintaan.
Kehysten ja kuvien hinnat ovat keskimäärin 20-30 dollaria.
Monet paikalliset yritykset ja suunnittelijat kauppaavat tuotteitaan täällä.
Levyille ja kirjoille on jopa omat huoneensa.
Jos vintage-vaatteesta on valmis maksamaan useamman kympin, Brooklyn Flea on oikea osoite.
Dan’s Parents’ House on ihan oma lukunsa. Vanhempien vanhan talon uumenista löytyneitä leluja on sen verran, että Danin toiminta on laajentunut sekä ostoon että myyntiin.
Tämä 1967 vuoden Life-lehti maksoi kymmenen dollaria. Olin pihi ja päädyin vain vain kuvaamaan kannen, joka oli lehden paras osa.
Vanhoista ja kuluneista bändipaidoista pyydetään pokkana 30 dollaria.
Paikallisia design-tekijöiden tuotteita löytyy joka lähtöön.
Käsi ylös, kuinka moni muistaa 90-luvun trollit?
Biker-nahkarotsi pitäisi olla jokaisen vaatekaapissa.
Vintage-vaatteita ja antiikkituotteita on ripoteltu pankkiympäristöön niin paljon, että alle tunnissa kirpputorilta tuskin selviää.

College-paitoja, vinyylilevyjä, kirjoja, design-tuoleja, kenkiä ja leluja, New Yorkin One Hanson Place -rakennuksessa sijaitseva Brooklyn Flea tarjoaa kävijälleen katsauksen lähivuosikymmenten historiaan.

Vierailin paikalla tammikuussa vain todetakseni, että Suomen hintataso vastaaville tuotteille on vielä erittäin edullinen. Oman näkemykseni mukaan Brooklyn Flea ei itse asiassa ole kirpputori vaan vintage- ja antiikkituotteisiin erikoistunut kauppiaiden rykelmä. Omaan budjettiini ja kirppiskokemukseeni nähden hintataso oli trokarimaisen korkea, mutta joku muu on varmasti asiasta toista mieltä. Joka tapauksessa suosittelen pistäytymään täällä, jos New Yorkissa vierailee. Paikalle pääsee kätevästi metrolla, ja pysäkki on aivan Säästöpankin kupeessa. Brooklyn Flea on hyvin turistiystävällinen, sillä nälän yllättäessä myös purtavaa löytyy. Harvinaista kyllä, mutta koirilta on rakennukseen pääsy kielletty.

Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!