Tattarisuon Antiikki myy kierrätysaarteita, joita et löydä Ikeasta

Pyörähdin juttukeikalla Tattarisuon Antiikissa, joka on yksi Helsingin parhaimmista käytettyjen tavaroiden myymälöistä. Liiketilaa on huimat 800-neliötä, joten hallista on vaikea poistua tyhjin käsin. Olen vuosien varrella löytänyt paikasta niin lipaston kuin tuoleja, enkä tälläkään reissulla voinut kieltäytyä ostoksista.

Kauppiatar, Helena, on mitä mainioin tyyppi ja kaiken lisäksi suuri koirien ystävä. Myymälään ovat siis tervetulleita myös perheen nelijalkaiset. Keikan päätteeksi kiersin hallin päästä päähän ja tein muutaman pienen sisustuslöydön. Olen jo tovin kaivannut talouteemme jotakin vaaleanpunaista, ja nyt hempeän värinen astia osui silmiini. Kaikkien ostosten yhteissummaksi tuli vaivaiset 20 euroa. Helena kertoikin, että hinnoittelee tuotteensa tunne edellä.

Vastustan parhaani mukaan kertakäyttökulttuuria ja tusinaesineitä, jotka tekevät kodeista persoonattomia. Kuka tahansa voi kävellä Ikeaan tai perinteiseen huonekaluketjuun ja hankkia sieltä trendien mukaisen kaapin. Harva ymmärtää, että samalla rahalla tai jopa halvemmalla voi löytää antiikkikaupasta täyspuisen version, joka kestää sukupolvelta toiselle. Samalla tulee todennäköisesti tukeneeksi yksityisyrittäjää. Toki uutta ja vanhaa voi sekoittaa, ei ihan kaikkea tarvitse ostaa kierrätettynä. Kannattaa silti aina miettiä etukäteen, kenelle kukkaronsa avaa ja millaisia arvoja haluaa tukea.

Mainos

Olen kyllästynyt sieluttomiin valkoisiin koteihin, jotka muistuttavat toisiaan. Niitä saa rahalla. Kun seuraavan kerran houkuttelet puolisoasi Ikeaan, mitä jos kääntäisitte rattia toiseen suuntaan? Voin luvata, että saatte tavaroita, joilla on tarina. Tattarisuolta löytyy aina vapaa parkkipaikka.

Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!