Tästä syystä rakastan kirpputoreja

Kirpputorit ovat kuuluneet harrastuslistani kärkikaartiin jo vuosia. Se on syy, miksi tämä sivusto on perustettu. Halusin rakentaa kirpputori-intohimoni ympärille kokonaisen imperiumin. Aihetunniste #kirpputoriltakotoisin on monella tapaa monimerkityksellinen. Koska rakastan kirppistelyä, päätin koota sinulle listan niistä syistä, miksi teen ostoksia mieluiten löytämisen riemun kautta. Ehkä löydät näistä kohdista myös itsesi.

Luotu kestämään!

Kaikki me tiedämme, mitä pikamuoti aiheuttaa maapallolle. Vaateteollisuus on yksi saastuttavimmissa teollisuudenaloista. Hukumme huonokuntoisiin ja halpoihin vaatteisiin, jotka suunnitellaan hajoamaan, jotta ostaisimme koko ajan uutta. Se on kestämätöntä. Kirpputoreilta löytyy vintage-muotia, joka on säilynyt hyväkuntoisena vuosikymmenestä toiseen. Kun ostan kirpparilta hyvälaatuisen vaatteen, tiedän, että sen tarina voi jatkua myös omien käyttökertojeni jälkeen. Vintage-tuotetta ei välttämättä tarvitse heittää roskiin, vaan sille voi etsiä uuden kodin. Kauan eläköön kierrätys!

Jotain klassista, jotain harvinaista

Kun haluan löytää Leviksen klassikkofarkut tai valkoisen t-paidan, minun ei tarvitse ostaa niitä uutena. Sen lisäksi, että saan vaatekaappiini ajattoman vaatekappaleen, saan mukanani tarinan. Pukeudun mieluummin kummitätini vanhoihin kasarifarkkuihin kuin niihin, jotka ovat pikamuotiketjun mallinuken päällä. Jos taas haluan poiketa ajattomuudesta ja pukeutua yksilöllisesti, kirpputoreilta löydän takuuvarmasti asukokonaisuuden, joka on uniikki. Mikään ei ole ihanampaa kuin tieto siitä, että kukaan ei kävele sinua vastaan samanlaisissa vaatteissa.

Mainos

Ainutlaatuinen tyyli

Kalliiden vaatteiden ostaminen ei tee kenestäkään tyylikästä. Vaikka pukeutuisit pelkästään Burberryyn ja shoppailisit ainoastaan Stockmannilla, se ei tee sinusta automaattisesti tyyliniekkaa. Vaatteiden yhdisteleminen ja värien ymmärtäminen ovat taitolajeja, joihin kaikille ei ole silmää. Jos sitä taas on, saa kirpputoreilta löydetyillä kokonaisuuksilla luotua pukeutumiseensa maailmoja, jotka korostavat omaa persoonaa. Jokainen kirpputorikonkari tietää, että persoonalliseen tyyliin ei tarvitse kuluttaa satasia. Sellaisen voi saada euroilla.

Vähän rahaa, paljon kokeiluja

Omassa vaatekaapissani rakastan sitä, että voin vaihdella kokonaisuuksia päivien mukaan. Jos haluan tänään pukeutua moderniin kukkamekkoon, huomenna voin pistää ylleni farkut ja t-paidan. Koska kirpputorilöydöt ovat edullisia, saatan ostaa kokeilumielessä itselleni tuotteita, joita en ikinä ostaisi uutena kaupasta. Jos en innostukaan jostakin, voin aina myydä sen eteenpäin. Kierrättämällä ylläpidän ikuista kokeilun ja luovuuden ilmapiiriä, jonka rajat on tehty rikottaviksi.

Kirppisihmiset

Valehtelisin jos väittäisin, etteikö kirpputoreilla näkisi kiinnostavia ihmisiä. Säästämiskulttuuri ei syrji ketään. Kirpputoreilla käy tilkkutäkkimäinen kirjo erilaisia ihmisiä vauvoista vaareihin, joten siinä riittää viihdearvoa kerrakseen. On niitä, jotka etsivät tarpeeseen. Niitä, jotka pyörivät sokkona sinne ja tänne ja niitä, joille aarrejahti on elämäntapa. Voisin mennä kirpputoreille vain katselemaan ihmisiä. Sekin on inspiroiva harrastus!

Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!