Tällaisia ovat Kuusamon kirpputorit

Kun viimeksi vierailin Kuusamon kirpputoreilla, elettiin vuotta 2013, jolloin työskentelin kesän ajan Koillissanomissa. Silloin keskustasta löytyi käytännössä ainoastaan yksi kirpputori, joka oli tällaiselle Helsingissä varttuneelle kirppiskonkarille varsin nuhjuinen ja ajastaan jälkeen jäänyt paikka. Siis sellainen, josta en koskaan löytänyt mitään, vaikka todella yritin.

Nyt, kahdeksan vuotta myöhemmin, on ilo todeta, että Kuusamon kirpputoritilanne on muuttunut hieman parempaan suuntaan. Kun kävelee Kitkantietä eteenpäin, löytää kolme kirpputoria, jotka muistuttavat nimistään huolimatta enemmän kierrätysmyymälöitä. Niputan ilmestykset yhteen, sillä kaikkien tarjonta on yhtä heikko. Valtaosa tavarasta on sellaista, joka ei kelpaa kenellekään. Jos vastaavia paikkoja olisi Helsingissä, niissä olisi lappu luukulla hyvin nopeasti. Voit päätellä jo kirpputorien julkisivusta ja logosta tyylin, joka jatkuu, kun astuu ovesta sisään.

Tämän kirpputorin julkisivukuluissa on haluttu säästää. Kuva: Jenna Lehtonen
Karpalo-kirpputori sijaitsee tämän rakennuksen 2. kerroksessa. Kuva: Jenna Lehtonen

Toisaalta jos etsit naamiaisasua tai rekvisiittaa 1970-luvulle sijoittuvaan elokuvaan, mikä tahansa Kuusamon kirpputori on käymisen arvoinen paikka. Jos haluat löytää trendikkäitä huonekaluja, merkkivaatteita tai My little poneja, kannattaa pistäytyä ainoastaan Wanha Aatami kirpputorilla, joka sijaitsee Kuusamon torikeskuksessa. Vuonna 2021 entisen Stemma-huonekaluliikkeen tiloihin avautunut itsepalvelukirpputori on siisti ja valoisa. Samaa ei valitettavasti voi sanoa sen kilpailijoista, joiden ovella halusin tehdä vikkelän U-käännöksen.

Mainos

Vaikka rakastan itsepalvelukirpputoreja, enkä tarvitse eteeni värikoodattuja rekkejä, rajansa kaikella. Kirjakerhoista saatujen 1990-luvun heppatyttökirjojen aika meni jo, ja sama koskee niitä violetteja ja oransseja Mitä missä milloin -kansalaisen vuosikirjoja, joita löytyy Suomen jokaiselta kirpputorilta. Harva haluaa maksaa siitä, että vie kotiinsa kaatopaikkakamaa. Sama kaava pätee tavaroihin, joista näkee kymmenen metrin päästä, että ne ovat kotoisin kuolinpesän kenellekään kelpaamattomasta jämäjäämistöstä tai hometalosta.

Kierrätysmyymälä Löytölässä on tarjolla muun muassa vaatteita, levyjä ja kirjoja. Kuva: Jenna Lehtonen
Kirpputori Wanha Aatami osoittautui käymisen arvoiseksi. Kuva: Jenna Lehtonen

Kuusamon kirpputorit listattuna

Jos siis vierailet Kuusamon kirpputoreilla, älä aseta odotuksia korkealle. Tässä vielä listattuna kaikki kaupungin kirpputorit ja kierrätysmyymälät:

Wanha Aatami kirpputori, Ouluntaival 1

Kierrätysmyymälä Löytölä, Ouluntaival 5

Pinkki Taivas Putiikki, Kitkantie 3

Karpalo-kirppis, Kitkantie 4

Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!