Pienen budjetin syystyyli löytyi kirpputorilta – tähän hintaan kaupasta ei saa edes kunnon takkia

Villahuivi on viiden euron kirppislöytö.

Poikkesin hiljattain halpavaateketjun myymälässä. En ostaakseni syysvaatteita, vaan katsoakseni niiden hintoja. Edullisin löytämäni beigen värinen villakangastakki maksoi 49,90 euroa. Hintalappua tuijottaessa vähän hymyilytti, vaikka vielä pari viikkoa sitten Jäähallin kirpparilla mietin, voinko maksaa 20 euroa hyväkuntoisesta villakangastakista, joka on tehty luonnonmateriaaleista. Nyt, jälkiviisaana, voin todeta löytöni perustelluksi ostokseksi.

Tämä vintage-laukku maksoi aikoinaan Hietsun kirpparilla viisi euroa. Vaikea sanoa, onko kyseessä aito Chanel.

Tuolla samaisella reissulla mukaani tarttui myös Wonders-merkin kenkäpari, josta pulitin saman verran kuin takista eli 20 euroa. Pikaisen googlettelun perusteella selvisi, että vastaavat kengät maksavat uutena vähintään puolet enemmän. Olen kävellyt popoilla viime päivinä tiuhaan tahtiin. Jos syksy säilyy leutona, nämä hapsukkaat pysyvät jaloissani vielä pitkään. Laadukkaat syys- ja talvikengät maksavat uutena ostettuna huomattavasti enemmän, joten shoppailuhimon iskiessä itselleen voi esittää kysymyksen, onko kengät pakko ostaa kaupasta? Voin luvata, että myös kirpputorilöydöillä voi turruttaa sisäisen ostomaniansa.

Wondersin kengät veivät lompakosta 20 euroa.

Ilmastonmuutospuheiden keskellä on hyvä muistaa, että kirpputoriostoksia tekemällä ostaa itselleen ekologisemman omantunnon. Sen lisäksi ylleen saa tyylin, joka ei kävele vastaan ensimmäisen kaduntallaajan päällä. Ei tarvitse olla enkelisijoittaja pukeutuakseen tyylikkäästi. Päinvastoin.  Kirpputorilta löytää paljon persoonallisempia vaatteita kuin Stockmannin kolmannesta kerroksesta. Kannattaa kokeilla!

Mainos
Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!