Nämä ovat Helsingin parhaimmat kirpputorit läpi vuoden

Kirppiskokemukseni ansiosta saan enemmän kuin usein kyselyitä siitä, mitkä ovat Helsingin parhaimpia kirpputoreja. Koska kysymyksiä tulee sen verran tiheään tahtiin, koen aiheelliseksi avata listaani vielä postauksen muodossa. Tässä listassa keskityn ainoastaan Helsingin alueen kirpputoreihin, en siis Espoon tai Vantaan. Kattavan listauksen Suomen kirpputorisuosikeistani löydät täältä. Jos olet sitä mieltä, että listalta puuttuu joku oleellinen paikka, niin pidä asiasta älämölöä vaikka kommenttikentän puolella.

Vaativaan makuun

Relove

Noora Hautakankaan perustama Relove on yksi Suomen tyylikkäimmistä kirpputoribrändeistä. Relove-kirppiksen löydät Töölöntorin lisäksi myös Fredalta ja Helsingingin Stockmannilta. Suosittelen paikkoja etenkin merkkivaatteista kiinnostuneille ja niille, jotka ovat nirsoja kirppistelijöitä. Shoppailun lomassa Relovessa voit myös pitää lounas -tai kahvitauon. Vaatteiden hintataso on keskimääräisiä kirppishintoja korkeampi.

Mainos

Flea

Nuorten naisten suosima trendikirppis, joka muistuttaa enemmän second hand -myymälää kuin perinteistä kirpputoria. Jos pidät Reloven konseptista, pidät myös Fleasta.

Laadukas Relove erottuu kotimaan kirppiskentällä.

Frida Marina

Osoitteessa Kaarlenkatu 10 sijaitseva kirpputorin ja vintage-putiikin risteytys on paikka, johon rakastuu ensisilmäyksellä. Jos et ”ikinä löydä kirpputoreilta mitään”, Frida Marinasta löydät aivan takuulla jotakin.

Kattilahallin kirpputori

Jos jonottaminen ei haittaa, Kattilahalli on sen arvoinen. Nuorten suosima trendikirppis on ostajan näkökulmasta toimiva, mutta myyjänä kilpailu on yllättävän tiukkaa.

Konepajan Bruno

Täällä kannattaa vierailla jo pelkästään miljöön vuoksi. Bruno ei vielä ihan yllä legendaarisen Vallilan kirpputorin tasolle, mutta on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Toimiva paikka myös myyjän näkökulmasta!

Punavuoren Patina

Korvapuustin tuoksu eteisessä toivottaa kävijän tervetulleeksi. Tarjolla on niin vanhoja vintage-mekkoja kuin satunnaisia hajuvesipulloja. Täältä tuskin poistut tyhjin käsin.

Punavuoren Patinasta on vaikeaa poistua tyhjin käsin.

Siisti Kirppis

Pöyristyttävän hyvä itsepalvelukirpputori, joka on nimensä veroinen. Valoisa paikka, jossa on mukava kierrellä. Hintataso on yllättävän edullinen. Väkevä suositus!

Siisti Kirppis on tulokas, joka yllättää positiivisesti.

Perinteiden kannattajalle

Hietalahden torin kirpputori eli Hietsu

Viime vuosien aikana Hietsu on muuttunut radikaalisti, sillä trokarit valloittavat alueen jo heti aamun ensitunneilla. Tungos saattaa ahdistaa kokematonta kirppistelijää, joten paikalle kannattaa hiippailla arkena tai myöhemmin viikonloppuna, jolloin pahin ruuhka on jo laantunut.  Hietsu on klassikko, jossa monet myyvät vuodesta toiseen laatutuotteita edulliseen hintaan. Paikalla on aina myös vanhan tavaran kauppiaita.

Hietsun kirpputori on vanha klassikko.

Jäähallin kirppis

Hietsun tapaan Jäähalli on kokenut trokaritulvan. Jälleenmyyjät kulkevat täällä matkalaukut perässään. Paikalle kannattaa suunnistaa ajoissa eli reippaasti ennen kello yhdeksää. Aamuvirkut tuskin poistuvat hallista löytämättä mitään.

Hakaniemen torin kirpputori

Tälle kesäkirpputorille pääsee kätevästi metrolla. Torimyyjien joukossa on aina vakiotrokareita, mutta vohvelikahvien ja auringon ympäröimänä sekään ei haittaa.

Malmintorin parkkihallin kirppis

Myyjien taso vaihtelee, mutta täällä voi metsästää muotilöytöjä suhteellisen rauhassa. Nuoria ostajia näkyy harvemmin. Sopii etenkin kirjojen ja levyjen etsijöille.

Itäkeskuksen Citymarketin parkkikirppis

Tuurista kiinni, löytääkö Itä-Helsingin suurimmalta kesäparkkikirpparilta mitään. Parhaassa tapauksessa täältä poimii Samujin tai Niken tuotteita ylihalvalla. Kokemusta on!

Itsepalvelukirpputorien ystävälle

Aino-kirpputori

Kannelmäessä sijaitseva ”verkkarikansan” kirpputori ei sijainnillaan tai olosuhteillaan koreile, mutta kirppiskonkarit tekevät täältäkin löytöjä. Jos etsit trendikästä ja viihtyisää kirpputoria, Aino ei välttämättä ole sinun paikkasi.

Etenkin kokeneempi kirppiskävijä voi tehdä Ainosta varsin onnistuneita löytöjä.

Helsinki Flea Market

Tämä Töölössä sijaitseva itsepalvelukirpputori on vierailun arvoinen paikka. Pöytien valikoimista löytyy muun muassa vaatteita, kirjoja, laukkuja ja sisustusesineitä. Alakerrasta on oma antiikkikellari niille, jotka rakastavat patinaa.

Helsinki Flea Market sopii etenkin niille, jotka metsästävät vaatteita tai asusteita.

Kahdeksas Aisti

Siilitien metroaseman läheisyydessä sijaitseva itsepalvelukirpputori yllättää löydöillään. Perheen pienimmille löytyy täältä edullisesti sekä leluja että vaatteita. Herttoniemen läheisyys näkyy tarjonnassa, eli mahdollisuus löytää merkkivaatteita on korkea. Paikalla on tarjolla myös huonekaluja ja antiikkia.

Siilitien Kahdeksas Aisti on Itä-Helsingin harvoja itsepalvelukirpputoreja.

Metka

Hämeentiellä sijaitseva pienehkö itsepalvelukirpputori, josta löydät tavaraa vaatteista kirjoihin.

Metka on lähialueella asuvien ihmisten suosima pienehkö kirpputori.

Myyntimylly itsepalvelukirppis

Helsingin Myllypurossa sijaitseva poikkeuksellisen pieni itsepalvelukirpputori, josta voit hyvänä päivänä tehdä laatulöytöjä. Jos olet nirso, kokeile toista paikkaa.

Myyntimylly saattaa olla kokemattoman kirppiskävijän silmissä epämääräinen paikka.

Pihlis Kirppis

Täällä voi tehdä vaikka antiikkilöytöjä keskellä vanhaa ostoskeskusta. Yllättävän bueno löytöpaikka ankeasta sijainnista huolimatta.

Pihlis-kirppis ei ole uudistanut brändi-ilmettään vähään aikaan.

Kirpputori Spinny

Itsepalvelukirpputori, joka tarjoilee löytöjä niin lapsille kuin aikuisille.

Spinny-kirppis tarjoaa edullisia löytöjä esimerkiksi niille, jotka etsivät vaatteita tai kirjoja.

Suutarilan kirppis

Isohko itsepalvelukirpputori, jossa on tilaa liikkua. Hyvällä tuurilla löydät täältä Marimekon -kaltaisten laatubrändien tuotteita tai söpöjä sisustustavaroita. Pistäytymisen arvoinen paikka!

Suutarilan kirppis on varsin tilava.

Todellisille aarteenetsijälle

Siivouspäivä

Ostajan paratiisipäivä ympäri kaupunkia. Kannattaa vierailla ainakin Kalliossa ja Vallilassa. Siivouspäivänä tekee väistämättä halpoja löytöjä. Muista tinkiä!

Vanhan Herttoniemen pihakirppis

Vuoden paras kirppistapahtuma, joka sulattaa sydämen. Satojen myyjien tavaramäärä on käsittämätön, puhumattakaan herttoniemeläisestä yhteishengestä. Ota koira tai lapsi mukaan ja lähde tänne viettämään päivääsi. Usein tarjolla on myös vastaleivottua pullaa, vohveleita tai munkkeja.

Aleksis kiven kadun kirppis eli Dallapénpuiston kirppis

Jos aurinko paistaa ja saat hyvän myyntipaikan, kaikki on mahdollista. Ostajan paratiisi, jos sää osuu kohdilleen.

Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!