Lähdössä Miamiin? Unohda kirpputorit

Kun Celine Dionin My heart will go on -kappale alkaa soida miamilaisen taksin radiossa keskellä kuumaa kesäpäivää, tunnelma muuttuu väistämättä erikoiseksi. Reissumme kohdalla matka Wynwood Walls -miljööstä Little Havannaan osoittautui yli 30 minuuttia kestäväksi silmien pyörittelyksi, sillä pääkatu oli suljettu karnevaalien vuoksi, eikä taksikuski osannut suunnistaa. Perille päästyämme minä riemuitsin, että löysin kuvattavaa, ihmisvilinöitä kaihtava mieheni taas halusi teleportata itsensä Leppävaaran urheilupuistoon. Viisi päivää Miamissa on lyhyt mutta riittävän pitkä aika sen toteamiseen, että parhaat kokemukset voivat löytyä vahingossa.

Majoituimme South Beachillä Gale -nimisessä hotellissa, jota voin suositella jo pelkästään alakerran ravintolan ja yläkerran uima-altaan takia. Lähistöltä löytyy kaikkea, mitä laiska suomalaisturisti kaipaa. On shoppailumahdollisuuksia krääsästä luxukseen, on alkoholiputiikkeja ja Starbucks, on loputon hiekkaranta ja pilvetön taivas. Kaikkea, mitä kaipaa, kun Suomessa sataa jääpuikkoja ja luonnonvalo tuntuu vain kaukaiselta muistolta.

Ulkokuori voi pettää. Tämän kirpputorin myytävät eivät olleet ostamisen arvoisia.

Jos matkaseuralaisena on maratonjuoksija, aamuisin on pakko lähteä rantakadulle kuluttamaan kaloreita. Kaupunkipyörät mahdollistavat sen, että tällaiset koululiikunnan turmelevat sielut pystyvät hetkellisesti etenemään nopeammin kuin jättiläiskilpikonnat. Mikäs siinä polkiessa, kun vastaan pomppii niin paljon silikonirintoja ja paljasta pintaa, että välillä on pakko pysähtyä tarkistamaan, onko vahingossa pyöräillyt keskelle kauneuskilpailua, jossa kaikilla osallistujilla on mukanaan pieni koira ja pinkki juomapullo.

Mainos

Viimeistään Ocean Drive on paikka, jossa sinut huijataan maksamaan yli 40 dollaria drinkistä, jonka juomiseen tarvitaan kokemusta kerryttänyt puliukko. En tule ikinä unohtamaan Laurin ilmettä, kun tarjoilija kuljetti pöytäämme kaksi jättimargaritaa, joihin molempiin oli dipattu Corona-pullot. Yhden pysähdyksen taktiikalla saimme kulutettua 100 euroa siihen, että emme jaksaneet ryystää drinkkejämme pohjalukemiin. Kuuluisan kadun varrelta löytää Bulldog-drinkkien lisäksi huonoja irkkubaareja, vähäpukeisia sisäänheittäjiä, auringon kärventämiä turistiparvia ja kalliita mojitoja. Jos aikaa ja rahaa on käytössä enemmän kuin meillä, kannattanee rantabulevardin sijaan suunnata Disneylandiin, Sawgrassin ostoskeskukseen tai Key Westiin. Mikäli näet liikenneruuhkat mahdollisuutena, kannattaa vuokrata auto.

Jos haaveilet merkkilaukuista, Consign of the Times voi olla paikkasi.

Nukkavieruja vaatteita ja kellastuneita posliiniesineitä

Suomalaista kirpputorikulttuuria tulee ikävä, kun pyörii Uff-myymälää muistuttavassa paikassa, jossa ei ole mitään ostamisen arvoista. Kuvittele, miltä näyttää kirpputori, jossa voit samalla reissulla käydä HIV-testissä. No niin. Parhaat päivänsä nähneet vaatteet roikkuivat kuolleina henkareissa, posliiniesineet olivat kellastuneet hyllyille ja ilmassa leijui vanhentuneiden huonekalujen ja nukkavierujen college-paitojen muodostama haju. Sekä Out of the Closet että Give Good Works olivat paikkoja, joissa vierailin ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Edes Wynwood Wallsien lähellä sijainnut katukirppis ei vakuuttanut, sillä yksikään myyjä ei myynyt mitään kierrätettyä vaan ainoastaan uutta ja uniikkia design-tavaraa. Se, mitä pidämme Suomessa kirpputorina, on Miamissa jotakin ihan muuta.

Ryysyjen jälkeen kontrasti Consign of the Times -nimiseen paikkaan oli valtava. Liike osoittautui second hand -putiikiksi, jossa myydään laatumerkkien tuotteita ylihintaan. Ovikelloa soittamalla pääsi sisälle myymälään, jossa 20 dollarilla ei olisi saanut edes aurinkolaseja. Pyörimme paikalla noin viisi minuuttia todetaksemme, että olimme tehneet kirpputorien suhteen pelkästään hukkareissuja.

Jos vielä joskus päädymme Miamiin uudestaan, viivymme pidempään. Tämä matka oli vasta maistiainen.

Out of the Closet muistutti sisällöltään Fidan tai Uffin kaltaista ratkaisua, eli paikkaa, jota en edes miellä kirpputoriksi.
Törmäsin elämäni ensimmäistä kertaa kirpputoriin, jossa tehdään myös HIV-testejä.
Steve Maddenin kenkiä myytiin useammalla kirpputorilla.
Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!