Klaukkalassa sijaitseva Viirin kirppis on tutustumisen arvoinen paikka

Haluatko löytää suuren itsepalvelukirpputorin, jota ei voi kiertää läpi hetkessä? Klaukkalan Viirin kirppis on paikka, jossa kuluu aikaa ja purukumia. Varaudu siihen, että teet löytöjä!

Käytävät ovat pitkiä, ja tavaraa on kaikkialla. Jos etsit Helsingin ulkopuolella sijaitsevaa itsepalvelukirpputoria, joka ei ole pienimmästä päästä, ota osoitteeksi Klaukkalan Järvihaassa sijaitseva Viirin kirppis. En ole poistunut paikalta vielä kertaakaan tyhjin käsin, vaikka valtaosa myyntipöydistä on täytetty aarteilla, joiden kohderyhmään en ainakaan itse lukeudu.

Viirin kirppis palvellut asiakkaitaan jo 1990-luvulta lähtien, joten tyhjiä pöytiä paikalla näkee harvemmin. Jos ajaudut paikalle viikonloppuna, kannattaa varautua ruuhkaisiin käytäviin. Etsitpä sitten lastenvaatteita, kirjoja, leluja tai mekkoa kasaribileisiin, löydät todennäköisesti etsimäsi varsin helposti. Jos olet kirppistelijänä kranttu, joka viihtyy paremmin valmiiksi värikoodattujen rekkien äärellä, varaudu vaivannäköön. Pengottavaa riittää, eikä ison itsepalvelukirpputorin vaatepinot pysy pitkään ojennuksessa.

Viirin kirppis, Klaukkala
Hallista löytyy yli 200 myyntipöytää. Kuva: Jenna Lehtonen
Viirin kirppis, Klaukkala
Viirin kirppiksen logon näkee jo kaukaa. Kuva: Jenna Lehtonen
Viirin kirppis palvelee asiakkaitaan viikon jokaisena päivänä. Kuva: Jenna Lehtonen
Etenkin lastenvaatteiden etsijöille Viirin kirppis on oiva paikka tehdä löytöjä. Kuva: Jenna Lehtonen

Viimeisin oma reissuni Viirin kirppiksellä päättyi edullisesti. Ostoskoriini päätyi WSOY:n kustantama kalastusopas sekä Victoria’s Secretin lähes käyttämätön hajuvesi. Rahaa paloi näihin ostoksiin seitsemän euron verran. Summa antaa sinulle ehkä osviittaa siitä, millainen on Viirin kirppiksen hintataso. Se on vähintään kohtuullinen, kunhan pysyttelet tavallisten myyjien pöytien äärellä, etkä ajaudu jälleenmyyjien kauppaamien tavaroiden luo. Kuten kaikilta itsepalvelukirppareilta, myös täältä, löydät ammattilaisten aarteita. Kokenut kirppiskävijä kiertää ne jo kaukaa.

Mainos

Suuren liiketilan lisäksi Viirin kirppis poikkeaa perinteisistä keltaisten keinovalojen itsepalvelukirpputoreista valaisun osalta. Valoa nimittäin riittää. Hallin korkeus lisää tilantuntua entisestään, eikä rekkien edessä tarvitse kaivaa taskulamppua esiin. Koska kilpailijoita ei alueelta pahemmin löydy, kirpputorin paikallisen suosion ymmärtää hyvin.

Suosittelen Viirin kirppistä etenkin niille, jotka haluavat lähimatkailla kirpputorikohteeseen, jossa vierailu käy elämyksestä. Samasta miljööstä löytyy myös Elegantik Oy:n vanhan tavaran kauppa, josta voit ostaa palan historiaa tai täydentää vaikka haarukkakokoelmaasi.

Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!