Citypörssi on Kuopion paras kirpputori

Siellä se yhä oli. Paikoillaan. Citypörssi-kirpputori tuli itselleni erityisen tutuksi kesällä 2012, jolloin työskentelin Savon Sanomien toimituksessa. Vierailin kesälomareissullamme vanhassa tutussa kaupungissa, jonka kirppistarjonta tuli itselleni erityisen tutuksi vajaa 10 vuotta sitten.

Vaikka heinäkuun helteet ovat jo takanapäin, itsepalvelukirpputorien kukoistuskausi vasta alkaa. Siinä missä kesällä edistetään myyntiä pihakirppareilla, syksyllä palataan sisätiloihin. Siitä huolimatta aion nyt muistella hetken ajan niitä aurinkoisia kesäpäiviä, jolloin itsepalvelukirppareille mentiin sisään jo pelkästään ilmastoinnin vuoksi.

Ajoimme kesällä Kuusamoon Kuopion kautta, sillä halusin ehdottomasti poiketa Pohjois-Savon parhaimmalla kirpputorilla. Viime visiitistä oli aikaa, sillä en ollut käynyt Kuopiossa sen jälkeen, kun kesäpestini paikallisen maakuntalehden kuvatoimituksessa päättyi. Citypörssi oli yhä paikoillaan, mutta se oli muuttanut Carlsonin tavaratalon urheiluosaston alakertaan. Tilat olivat kirpputorikävijän näkökulmasta geneeriset mutta siistit.

Kuopion seudulla kirpputorikulttuuri on nykyään varsin elinvoimainen, sillä Citypörssi ei suinkaan ole alueen ainoa kirpputori. Muun muassa Puijonkadulta löytyy Recovery -niminen second hand -putiikki ja Leväsentieltä Tampereellakin joskus sijainnut Kirpparilla.fi -myymälä. Tarjonta on parantunut huomattavasti siitä, mitä se aikoinaan oli. Mitä pohjoisemmaksi Suomea mennään, sitä harvemmaksi kirpputorien määrä käy. Se tarkoittaa sitä, että valinnanvaraa on vähemmän sekä myyjille että ostajille. Kuopion seudulla asiat ovat siltä osin vielä hyvin, eli kirppistelyä varten ei tarvitse ajaa 50 kilometrin päähän.

Mainos
Citypörssi, Kuopio
Citypörssi sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 36. Kuva: Jenna Lehtonen
Kuopio Citypörssi
Citypörssi on visuaaliselta tasoltaan hyvin perinteinen itsepalvelukirpputori. Kuva: Jenna Lehtonen

Paljon tarjontaa, enemmän ostettavaa

Vajaa tunnin kiertelyn päätteeksi Citypörssissä tekemäni ostokset maksoivat suunnilleen 50 euron verran. Mukaani tarttui perinteiseen tapaan lähinnä vaatteita ja asusteita, kuten Michael Korsin nahkalaukku. Kassalla oli helppo hymyillä, sillä odotukseni eivät olleet yhtä korkealla kuin löytöjeni lopullinen määrä. Keskikesän paahteista ja koronapandemiasta huolimatta pöydät ja rekit olivat täynnä potentiaalista poimittavaa.

Mikä sitten tekee Citypörssistä Kuopion parhaan kirpputorin? Väitteelleni on useampi peruste. Yksi on se, että kyseinen kirpputori on ei ole markkinoille hetken huumassa tullut tähdenlento, vaan se on selkeästi löytänyt oman uskollisen asiakaskuntansa. Se tarkoittaa sitä, että myyjiä riittää. Ostajan näkökulmasta on miellyttävämpää vierailla kirpputorilla, jossa on aina jotakin uutta. Mikään ei ole turhauttavampaa kuin katsella samoja tavaroita samoilla pöydillä kuukaudesta toiseen.

Citypörssin vahvuuksiin lukeutuu yllä mainittujen seikkojen lisäksi myös hintataso. Myytävät vaatteet ja tavarat ovat keskimäärin sillä tasolla, että eurosummat eivät huimaa päätä. Jos asuisin Kuopiossa ja haluaisin vuokrata myyntipöydän itsepalvelukirpputorilta, Citypörssi olisi helppo valinta. Siellä nimittäin käy ihmisiä, koska sijainti on kaikkea muuta paitsi syrjäinen.

Mitä mieltä itse olet, mikä on Kuopion paras kirpputori?

Kirpputoritarjonta kertoo aina jotakin sen seudun ihmisistä. Tämän kaverin jätin seuraavalle löytäjälle. Kuva: Jenna Lehtonen
Citypörssi kirpputori
Citypörssi on palvellut asiakkaitaan vuodesta 2006 lähtien. Kuva: Jenna Lehtonen
Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!