Kirpputorit, joita suosittelen

Pääkaupunkiseutu:

Ankkurinappi

Espoossa sijaitseva itsepalvelukirpputori on käymisen arvoinen paikka. Täältä löytyy sekä laatua että nuhjua, mutta tarkkasilmäinen bongannee joukosta omat aarteensa.

Hakaniemen torin kirpputori

Paikalle pääsee kätevästi metrolla. Torimyyjien joukossa on vakiotrokareita. Aina.

Hietalahden torin kirpputori eli Hietsu

Viime vuosina Hietsu on muuttunut radikaalisti, sillä trokarit valloittavat alueen jo heti aamun ensitunneilla. Tungos saattaa ahdistaa kokematonta kirppistelijää. Hietsu on klassikko, jossa monet myyvät vuodesta toiseen laatutuotteita edulliseen hintaan.

Itäkeskuksen Citymarketin parkkikirppis

Tuurista kiinni, löytääkö Itä-Helsingin suurimmalta parkkikirpparilta mitään. Parhaassa tapauksessa täältä poimii Samujin tai Niken tuotteita ylihalvalla. Kokemusta on!

Jäähallin kirppis

Hietsun tapaan Jäähalli on kokenut trokaritulvan. Jälleenmyyjät kulkevat täällä matkalaukut perässään. Paikalle kannattaa suunnistaa ajoissa eli reippaasti ennen kello yhdeksää. Aamuvirkut tuskin poistuvat hallista löytämättä mitään.

Kahdeksas Aisti

Siilitien metroaseman läheisyyteen avattu tulokas yllättää löydöillään. Erityisesti perheen pienimmille löytyy täältä edullisesti sekä leluja että vaatteita.

Kaivarin Kanuuna

Jos merkkilöydöt ja laadukkaat tuotteet kiinnostavat, täällä kannattaa vierailla. Jotkut tuotteet ovat ylihinnoilteltuja.

Kampin kirpputori

Kaksikerroksinen kirpputori Kampin läheisyydessä on yllättänyt tarjonnallaan monesti. Kannattaa astella suoraan alakertaan.

Kattilahallin kirpputori

Jos jonottaminen ei haittaa, Kattilahalli on sen arvoinen. Nuorten suosima trendikirppis on ostajan näkökulmasta toimiva, mutta myyjänä kilpailu on yllättävän tiukkaa.

Konepajan Bruno

Täällä kannattaa vierailla jo pelkästään miljöön vuoksi. Bruno ei vielä ihan yllä legendaarisen Vallilan kirpputorin tasolle, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

Malmintorin kirppis

Myyjien taso vaihtelee, mutta täällä voi metsästää muotilöytöjä suhteellisen rauhassa. Nuoria ostajia näkyy harvemmin. Sopii etenkin kirjojen ja levyjen etsijöille.

Mellukirppis

Miljöö on nuhjuinen, mutta täältä voi löytää aivan hyviä vaatteita, astioita tai kirjoja.

Myyrmäkihallin kirpputori

Vantaan suurkirpputorilla on toisinaan niin paljon myyjiä, että kulkijalla olisi hyvä olla kartta kädessään. Paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin, sillä myös ostajat ovat löytäneet paikan. Poistuessasi voit ostaa lakukärrystä purtavaa makean nälkään.

Olarin kirppis

Espoossa sijaitseva itsepalvelukirppis on ulkoapäin katsottuna farssi, mutta sisällöllisesti paikka on helmi. Palvelua täältä ei kannata odottaa, mutta löydöiltä on vaikea välttyä. Suosittelen!

Perhekirppis Lanttila

Vantaalla sijaitseva itsepalvelukirpputori toivottaa kävijän tervetulleeksi kirpputorimaisella hajullaan, mutta siitä selvitessään paikalla viihtyy pidempääkin. Lukuisten sotkujen pöytien seasta voi poimia matkaansa aarteita. Lanttila sopii etenkin sinulle, joka etsit lastenvaatteita tai sisustusesineitä.

Pihlis Kirppis

Täällä voi tehdä vaikka antiikkilöytöjä. Yllättävän bueno löytöpaikka sijainnista huolimatta.

Punavuoren Patina

Korvapuustin tuoksu eteisessä toivottaa kävijän tervetulleeksi. Tarjolla niin vanhoja vintage-mekkoja kuin satunnaisia hajuvesipulloja.

Relove

Noora Hautakankaan perustama Relove on yksi Helsingin siisteimmistä ja tyylikkäimmistä itsepalvelukirpputoreista. Täällä on myös erinomainen asiakaspalvelu. Suosittelen etenkin merkkivaatteista kiinnostuneille ja niille, jotka ovat nirsoja kirppistelijöitä.

Siivouspäivä

Ostajan paratiisipäivä ympäri kaupunkia. Kannattaa vierailla ainakin Kalliossa ja Vallilassa. Siivouspäivänä tekee väistämättä halpoja löytöjä. Muista tinkiä!

Vallilan Stoori

Yhdistä kahvituokio kirppistelyyn. Täältä löytää ostettavaa ilman etsimistä.

Vanhan Herttoniemen pihakirppis

Tapahtuma, joka sulattaa sydämen. Satojen myyjien tavaramäärä on käsittämätön, puhumattakaan herttoniemeläisestä yhteishengestä. Ota koira tai lapsi mukaan ja lähde tänne viettämään päivääsi. Usein tarjolla on myös vastaleivottua pullaa, vohveleita tai munkkeja.

Karjaa:

Sineaaria

Pöyristyttävän hyvä itsepalvelukirppis, jossa myydään myös uusia sisustustuotteita. Täällä voit tehdä merkkilöytöjä edulliseen hintaan.

Kerava:

Oliverin kirppis

Toimiva itsepalvelukirpputori, jonka uumenista löytyy aivan varmasti jokaiselle jotakin. Myynnissä on paljon myös tuunattuja huonekaluja ja sisustusesineitä, jotka sopivat kriittisempäänkin makuun. Jos lapsi ei malta kulkea mukana, hänet voi jättää leikkinurkkaukseen.

Kuopio:

Citypörssi

Kuopion kirppistarjonta on suppea, mutta itsepalvelukirpputorien ykkössijan ansaitsee keskeisellä paikalla sijaitseva Citypörssi.

Orimattila:

Kirpputori Piparuuti

Yllättävän siisti kirpputori, mutta löytötaso ei huimaa päätä. Lastenvaatteiden metsästäjälle paikka sopii erityisen hyvin.

Porvoo:

Bohemia

Siisti ja tyylikäs liike, joka muistuttaa putiikinomaista vaatekauppaa. Hintataso on korkea.

Porvoon löytöpiste

Perinteisen näköinen kirpputori, jossa kannattaa, jos merkkilöydöt (esim. Gant tai Lexington) kiinnostavat.

Salo:

Radiokirppis

Salon Radiokirppis muistuttaa tamperelaista kaimaansa sekä sisällön että pohjaratkaisunsa puolesta.

Tampere:

Jonnan Kirppis

Lielahdessa sijaitseva itsepalvelukirppis on kiitettävän aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Käy täällä, jos etsit lastenvaatteita tai leluja.

Kirpputori Kodin Kakkonen

Suurehko sosiaalisessa mediassa aktiivinen itsepalvelukirpputori on tutustumisen arvoinen paikka. Täältä voit bongata myös huonekaluja.

Kyttälän Kirppis

Kahvila Runon vieressä sijaitseva kirppis ei ole Tampereen paras, mutta löytöpoliittisesti käymisen arvoinen paikka. Vakimyyjien paikat tunnistaa jo kaukaa. Jos et löydä täältä astioita, olet sokea.

Moron peräkonttikirppis

Tampereen huikein kirppistapahtuma, joka järjestetään keväisin ja syksyisin. Tänne kannattaa suunnata heti aamusta jo ennen virallista alkamisaikaa (älä ikinä usko moisiin virallisuuksiin.)

Radiokirppis

Tampereen menestynein itsepalvelukirppis, josta löytää lähes aina jotakin. Hintataso vaihtelee myyjien kesken melko reippaasti, joten tarkkana saa olla. Huomaathan, että vakiotrokareilla on yleensä sama pöytä kuukaudesta toiseen. Tunnistat myös hintalappujen käsialasta, kuka on jälleenmyyjistä ahkerin. Valitettavasti Radiokirppis tunnetaan myös tympeistä kassahenkilöistään, eli asiakaspalvelua ei täältä liiemmin kannata odottaa (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.)

Kirpputori Swap & Vintage58

Siisti ja moderni kirpputori, josta saa hyvää palvelua. En ole poistunut paikalta kertaakaan tyhjin käsin. Iso suositus!

Tarina

Laukontorin kupeessa sijaitseva Tarina haastaa naapurissa sijaitsevan Radiokirppiksen palvelutasollaan. Täällä voi kilpailijansa tavoin myös kahvitella. Yläkerrassa on usein myynnissä vanhoja huonekaluja.

Kuva: Jenna Lehtonen