Kuka on Jenna Lehtonen?

jennajasukkis1.jpg

Tervehdys! Olen Lehtosen Jenna. Synnyin Itä-Helsingissä asuvan perheen ainoaksi lapseksi tammikuun ennätyspakkasten aikaan vuonna 1987. Ollessani 7-vuotias kirjoitin vasemmalla kädellä ystäväkirjoihin, että isona minusta tulee taiteilija. Peruskouluvihkojeni marginaalit todistavat, että tein matematiikan tunneilla kaikkeni ammattiunelmani eteen.

Vuonna 2010 nimeni luki Tampereen tiedotusopin laitoksen hyväksyttyjen opiskelijoiden listalla. Kuvajournalismin linjalle haki tuolloin 236 ihmistä, joista kuusi hyväksyttiin. Minä olin yksi heistä. Silloin ymmärsin, että kaikki tässä elämässä on mahdollista, vaikka ei osaisikaan matematiikkaa. Minä halusin tehdä kaikkea muuta paitsi pythagoraan lauseen. Minä halusin kirjoittaa, kuvata ja piirtää. Minä halusin kertoa tarinoita, mennä uusiin paikkoihin, kokeilla kaikkea ja tavata erilaisia ihmisiä. Minä halusin oppia taitavaksi journalistiksi ja herättää tunteita.

Tein töitä lehtikuvaajana ja toimittajana. Opiskelin, kirjoitin graduni valmiiksi ja valmistuin yliopistosta viidessä vuodessa.

Keväällä 2017 päätin, että lopetan media-alan määräaikaisissa pesteissä rimpuilun ja itseni kiduttamisen turhanpäiväisten juttujen kirjoittamisella lööppilehteen. Päätin lähteä toteuttamaan sitä unelmaa, josta 7-vuotiaana ystäväkirjoihin raapustin. Olen sillä matkalla nyt. Yrittäjänä olen oman elämäni uutispäällikkö, joka kantaa eteeni vain sellaisia aiheita, jotka saavat sydämeni läikähtämään. Kirjoitan ja kuvaan yhä, mutta teen jutut omilla ehdoillani.

Haaveilen siitä, että minusta kasvaa uuden ajan kuvajournalisti, jonka ei tarvitse esitellä itseään. Haaveilen siitä, että saan kirjoittaa ja kuvata elääkseni. Haluan edelleen niitä tismalleen samoja asioita, joita halusin lähtiessäni opiskelemaan media-alaa. Mutta. Minä en halua istua kahdeksaa tuntia tietokoneen edessä tyhjänpanttina tai olla kasvoton osa vanhanaikaista koneistoa. Haluan tehdä töitä, en vuoroja. Haluan olla minä.

Tervetuloa seuraamaan polkuani. Se ei tule olemaan suora, mutta se voi olla seikkailu.