Kuka on Jenna Lehtonen?

jennajasukkis1.jpg

Tervehdys! Olen Lehtosen Jenna. Synnyin Itä-Helsingissä asuvan perheen ainoaksi lapseksi tammikuun ennätyspakkasten aikaan vuonna 1987. Ollessani 7-vuotias kirjoitin vasemmalla kädellä ystäväkirjoihin, että isona minusta tulee taiteilija. Peruskouluvihkojeni marginaalit todistavat, että tein matematiikan tunneilla kaikkeni ammattiunelmani eteen.

Vuonna 2010 nimeni luki Tampereen tiedotusopin laitoksen hyväksyttyjen opiskelijoiden listalla. Kuvajournalismin linjalle haki tuolloin 236 ihmistä, joista kuusi hyväksyttiin. Minä olin yksi heistä. Silloin ymmärsin, että kaikki tässä elämässä on mahdollista, vaikka ei osaisikaan matematiikkaa. Minä halusin tehdä kaikkea muuta paitsi pythagoraan lauseen.

Opiskelin, kirjoitin graduni valmiiksi ja valmistuin yliopistosta viidessä vuodessa. Tein töitä lehtikuvaajana ja toimittajana. Rimpuilin määräaikaisissa pesteissä kunnes ymmärsin, että haluan enemmän.

Keväällä 2017 päätin lähteä toteuttaa unelmaa, josta 7-vuotiaana ystäväkirjoihin raapustin. Olen sillä matkalla nyt. Yrittäjänä olen oman elämäni uutispäällikkö ja kannan eteeni vain sellaisia aiheita, jotka saavat sydämeni läikähtämään. Kirjoitan ja kuvaan nyt omilla ehdoillani.

Haaveilen siitä, että minusta kasvaa uuden ajan kuvajournalisti, jonka ei tarvitse esitellä itseään. Haaveilen siitä, että saan kirjoittaa ja kuvata elääkseni. Haluan edelleen niitä tismalleen samoja asioita, joita halusin lähtiessäni opiskelemaan media-alaa, mutta olen liian kärsimätön istuakseni kahdeksan tuntia koneen edessä tyhjänpanttina.  Haluan tehdä töitä, en vuoroja. Haluan olla minä. Haluan kirjoittaa, kuvata ja piirtää. Kertoa tarinoita, mennä uusiin paikkoihin, kokeilla kaikkea ja tavata ihmisiä. Haluan oppia uutta, herättää tunteita ja erottua joukosta.

Tervetuloa seuraamaan polkuani. Se ei tule olemaan suora, mutta se tulee olemaan seikkailu.