Tällaisia ovat Porvoon kirpputorit

Mikäli metsästät kirpputoreilta merkkivaatteita ja laatubrändien sisustustavaroita, Porvoo on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kirpputorikaupunki.

Vanhan ajan tunnelmaa hehkuvan paikkakunnan kierrätysputiikit täyttävät myös vaativan asiakkaan kriteerit. Lähimatkailijoiden rakastamasta Porvoosta löydät niin perinteisiä itsepalvelukirpputoreja kuin vintage-muotiin keskittyneitä second hand -kauppoja. Kesällä järjestettävät pihakirppispäivät ovat asia erikseen.

Oma kirpputorifilosofiani perustuu löytämisen riemuun, joten siksi käyn ani harvoin kierrätysmyymälöissä, joissa valikoima on valmiiksi henkaroitu ja värijärjestelty. Pyörin mieluummin tunnin kaukaisella itsepalvelukirpputorilla, jonka visuaalinen ilme on viime vuosikymmeneltä.

Mainos

Jos navigaattori johdattaa Porvooseen, ensimmäisen kohteena on yleensä ravintolan tai by Pia’s myymälän sijaan perinteinen kirpputori. Siitä syystä en aio sen syvällisemmin esitellä tässä kaupungin second hand -liikkeitä, vaan keskityn niihin paikkoihin, jotka menevät kirpputori-kategorian alle. Mainittakoon kuitenkin, että esimerkiksi Niin mua -myymälä ja Doris&Duke ovat varmasti monen vanhan ajan vaateaarteita etsivän mieleen. Molemmista paikoista löytyy upeita vintage-vaatteita erittäin vaivattomasti.

Mitkä sitten ovat käymisen arvoisia kirpputoreja Porvoossa?

Jussin jättikirppis

Mestarintiellä sijaitseva Jussin jättikirppis edustaa modernin päädyn kirpputoria, jota voi kuvailla avaraksi ja valoisaksi. Myyjien taso on hyvä, eikä paikkaa ole täytetty trokareiden pöydillä. Suosittelen!

Porvoon löytöpiste

Tämä itsepalvelukirpputori on pimeä, ahdas ja sekava. Myyntipöytien joukossa on yleensä vain muutama helmi. Kirppikseltä löytyy paljon jälleenmyyjien pöytiä ja ylihinnoiteltuja Marimekon tuotteita. Meininki on ehdottomasti enemmän vanhan liiton kuin 2020-luvun.

Porvoon löytöpiste sijaitsee aivan Jussin jättikirppiksen naapurissa. Kuva: Jenna Lehtonen

Bohemia

Tämä second hand -liikkeeksi itsensä tituleeraava suomenruotsalaisputiikki on kuin Porvoon oma Relove. Tyylikäs ja sievä liiketila tarjoaa lähinnä merkkivaatteita ja kauniita sisustusesineitä, jotka huumaavat kohderyhmänsä. Nimensä mukaisesti bohotyyli näkyy koko liiketilassa. Jos etsit ainoastaan parin euron tuotteita, Bohemia ei ole paikkasi.

Bohemia sijaitsee Porvoon paraatipaikalla Mannerheiminkadulla. Kuva: Jenna Lehtonen

Porvoon Kellarikirppis

Kellaritalossa sijaitseva itsepalvelukirpputori, josta voit bongata niin kulahtaneita lastenvaatteita kuin Iittalan tuikkukippoja. En ole asioinut paikassa kuin muutamaan otteeseen, koska muut kirpputorit ovat sattuneesta syystä kiilanneet tämän paikan edelle.

Toim. huom. Yllä mainittujen kirpputorien lisäksi Porvoosta löytyy myös seuraavat vanhaan tavaraan erikoistuneet paikat:

Tavara Kammari

Goodwill

Wanhakierto

Mikäli siis suunnittelet retkeä ikuiseen Porvooseen, kirppisvisiittejä ei missään nimessä kannata jättää väliin!

Parhaimmillaan kirpputorilta voi löytää itselleen vaikka hääpuvun. Kuva: Jenna Lehtonen
Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!