Näin otat parempia kuvia Facebook-kirpputorille – lue 10 vinkkiä, joiden avulla onnistut varmasti

Lojuuko lattiallasi kasa vaatteita, joista haluat päästä eroon? Haluatko saada niistä mahdollisimman paljon rahaa? Oletan, että vastaat molempiin kysymyksiin myöntävästi. Facebook-kirpputorit ovat paikkoja, joissa kehnoimmillaan menettää hermonsa, mutta parhaimmillaan hymyilee kotona setelinippu kourassa. Ymmärrän, että myytävien tuotteiden kuvaamiseen ei aina jaksa panostaa. Sitä kaivaa puhelimen taskustaan, ottaa muutaman kuvan ja laittaa paidan myyntiin. Joskus se riittää. Jos kuitenkin haluat panostaa, tässä muutama neuvo.

1. Hyödynnä luonnonvaloa. Jos kotonasi on ikkuna, mene sen äärelle. Miksi ihmeessä käyttäisit keltaista keinovaloa, jos tyrkyllä on jotain paljon parempaa?

2. Mieti kuvan taustaa. Tumma ei erotu tummaa vasten, eikä valkoinen valkoista vasten. Jos et ole ammattikuvaaja, etsi käsiisi tuotteeseen sopiva tausta. Joskus se on seinä, joskus lattia. Muista, että kirjava kukkamatto vuodelta 2001 ei välttämättä anna haluamaasi mielikuvaa, jos kuvaat sen päällä minnaparikoita. Huolehdi siitä, että kuvassa pääsee oikeuksiinsa tuote, jota myyt, ei tausta.

Mainos

3. Unohda salama. Kännykkäkameran salaman käyttö on asia, jota et halua kokeilla tuotekuvissa. Kuten yllä mainitsin, tukeudu luonnolliseen lopputulokseen. Älä kuvaa tuotteita keskellä yötä.

4. Siivoa kuvan ympäristö. Mitä vähemmän kuvassa on ylimääräisiä elementtejä, sen parempi katsojalle. Ovenkahvat, pistorasiat ja lattialistat ovat kaikki yhtä epäoleellisia kuvassa kuin eilinen pöydälle unohtunut ruokalautanen tai kahvikuppi.

5. Silitä vaate. Ihmiset ovat nirsoja, ryppyinen ja likainen paita ei ansaitse edes tulla ostetuksi. Huolehdi siitä, että tuote on kuvassa parhaassa mahdollisessa myyntikunnossa.

6. Jalkasi ovat paras zoom. Kävele tuotteesi lähelle, se ei lähde karkuun.

7. Muokkaa kuvaa. Huolehdi edes siitä, että valkotasapaino on kunnossa. Jos kuvasi on kauttaaltaan sininen tai keltainen, valkoinen paitasi ei näytä valkoiselta. Useimpien puhelimien sovelluksista löydät muokkaimet, joilla saat kuvaan lisättyä valoisuutta, kontrastia ja värejä. Muista, että liika on liikaa, et tarvitse filttereitä tähän puuhaan.

8. Mieti kuvakulma. Onko yläviisto hyvä vai kannattaako sittenkin pysyä silmien korkeudella?

9. Muista, että voit tarvittaessa rajata kuvaa myös jälkikäteen.

10. Hyödynnä henkareita, käytä rekvisiittaa ja stailaa kuva. Jos myyt laukkua, se kannattaa täyttää jollakin pehmeällä. Mieti, pääseekö pitkä mekko oikeuksiinsa lattialla vai henkarissa roikkumalla? Saisiko kuvaan ripauksen väriä, jos taustalle asettaa vaaleanpunaisen kukan? Muista, että valokuva on viesti. Millaisen viestin haluat välittää? Mitä oikeastaan myyt?

Kirpputorilta voi löytää asun vaikka naamiaisiin.

Unohtuiko jotakin, mikä on sinun paras vinkkisi? Jaa se myös muille ja jätä kommentti alle!

Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!