Canada Goose -takin voi löytää myös käytettynä – Näin erotat aidon feikistä

Canada Goose on yksi maailman kopioiduimmista vaatemerkeistä. Jos törmäät liian edulliselta tuntuvaan takkiin, jotain on todennäköisesti pielessä. Aidot Canada Goosen parkatakit maksavat uutena noin 1000 euroa, ja käytettynä niiden hinnat pyörivät yleensä jossain 200 euron ja 800 euron välimaastossa – takin kunnosta riippuen.

Arvokkaasta hinnasta johtuen markkinoilla törmää myös eri tasoisiin kopioihin, joita on toisinaan vaikea tunnistaa aidoista versioista. Tässä tekstissä kerron vinkkejä, joiden avulla erotat aidon Canada Goose takin väärennöksestä.

Tarkista, millaiset tikkaukset takissa on.

Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin. Kuten yllä olevista kuvista huomaat, erot aidon ja feikin takin välillä voivat olla lähes huomaamattomia. Tarkempi silmäily kuitenkin osoittaa, että vasemman puoleisen takin tikkausjälki ei ole yhtä huoliteltu kuin aidossa takissa. Heikkolaatuisissa kopioissa myös fontit voivat olla kaukana alkuperäisestä. Monesti väärennöksen voi tunnistaa myös takin etupuolen taskuissa olevista napeista. Aidossa takissa napit ovat mattapintaiset.

Mainos
Vasemman puoleinen takki ei ole aito Canada Goose, toisin kuin oikealla puolella oleva.

Turkisten eettisyys huolenaiheena

Ovatko turkikset aitoja? Canada Goose käyttää takkiensa hupunreunuksissa villikojoottia, jonka ensisijainen tarkoitus on yrityksen mukaan suojata käyttäjäänsä kylmissä olosuhteissa. Luksusmerkki on kuitenkin hiljattain ilmoittanut luopuvansa turkisten käytöstä vuoden 2022 loppuun mennessä.

Väärennetyissä takeissa hupunreunuksen karva voi olla jonkun ihan muun eläimen, kuten kanin, karvaa. Jokainen voi tahollaan miettiä, mistä takin turkis on peräisin. Olipa alkuperäinen omistaja villikojootti tai kani, eläin on todennäköisesti maksanut takkiin päätymisestä omalla verellään.

Vaikka Canada Goose mielellään puhuu sertifioiduista kanadalaisista pyydystäjistä, käytäntö on toinen. Ei tarvitse kovin montaa lausetta Google-hakuun laittaa löytääkseen videoita, joissa kauhuissaan oleva eläin rimpuilee viimeisillä voimillaan pyydyksessä, johon se on juuri astunut.

Vasemmalla aito hihamerkki, oikealla feikki.

Miltä takin hihamerkki näyttää? Aidossa Canada Goosen parkatakissa logon vaahteranlehdet muodostavat symmetrisen kuvion, eivätkä lehdet osu hihamerkkiä ympäröivään punaiseen ompeleeseen. Väärennetyn hihamerkin kangas on ohuempaa. Sen huomaa viimeistään, kun tunnustelee ja vertaa sitä aitoon versioon. Huomaa myös logon keskellä oleva aurinko. Feikkitakissa aurinko näyttää epämuodostuneelta.

Aidossa Canada Goose -takissa on YKK:n vetoketju.

Paksu ja jäykkä vetoketju kertoo laadusta. Kaikissa aidoissa Canada Goosen takeissa vetoketjussa pitäisi lukea YKK. Valitettavasti myös monissa jäljitelmissä lukee niin. Vetoketjun lisäksi kannattaa kurkistaa myös takin sisäpuolelle. Uusimmissa Canada Goosen malleissa on sisällä aitoudesta kertova hologrammi. Se voi kuitenkin pudota käytön ja pesun myötä, joten älä tuijota pelkästään hologrammia, kun yrität selvittää takkisi alkuperää.

Mistä sitten oman Canada Goosen ostitkaan, kannattaa sen alkuperä selvittää. Käytetyn mutta aidon takin löytäminen on varsin helppoa takkien suosiosta johtuen.

Saa jakaa

Liity sisäpiiriin

Tilaa ilmoitus uusista blogiteksteistä sähköpostiisi!