Haluatko näyttää paremmalta valokuvassa? Pukeudu siihen!

Kuva: Jenna Lehtonen

Sukka-hameita on tällä hetkellä maailmassa vain yksi kappale.

jennajee2

Hame on materiaaliltaan rypistymätöntä polyesteria.

jennajee

Seuraavaksi haluan tämän lyhyemmällä helmalla, Lehtonen aprikoi. 

Olipa kerran järjetön idea. Titteleitä ja kategorioita pakeneva Jenna Lehtonen havahtui kesken päiväuniensa siihen, että hänen arkistonsa, pöytälaatikkonsa ja kovalevynsä olivat täynnä valokuvia, joita suuri yleisö ei edes tiennyt haluavansa nähdä. Sitä oli tullut kuvattua viime vuodet. Oli koiria, kissoja ja minipossuja. Oli maisemia Kuusamosta New Yorkiin. Oli ihmisiä, yksityiskohtia, punattuja huulia ja saippuakuplia. Kaikkea, mitä on ollut, mutta ei mitään, mitä on. ”Tälle asialle on tehtävä jotakin”, Lehtonen oivalsi peiton alta päästyään ja tarttui iPhoneensa.

Puhelimeen vastasi Tarja, hänen äitinsä. Nainen, joka pyöritti vielä 1990-luvulla omaa ompelimoaan Vuosaaressa, mutta sitten tuli lama, epävarmuus ja yksinäinen olo.  Asiakkaat rakastivat tyylikästä daamia, joka suunnitteli luomuksia, jotka istuivat kuin nenä Pelle Hermannin päähän, mutta Tarja ei osannut hinnoitella omaa osaamistaan. Hän teki vaatteita liian halvalla, intohimo edellä. Ompelimo haudattiin elävältä, sillä markkoja oli saatava pöytään. Tarja palasi vaatekaupan myyjäksi unohtaen unelmansa.

– Äiti, jos valokuvani heräisivät henkiin kankaalla, tekisitkö minulle hameen?

– Mistä sinä nyt puhut?

– Valokuvakankaasta, oletko kuullut sellaisesta koskaan?

– En ole kuullut, mutta kai minä nyt yhden hameen voin tehdä.

Ja niin Jenna teki työtä lupauksesta ja toimitti äidilleen kangaspalan, jossa valokuva Sukka-koirasta tuijotti katsojaansa suoraan silmiin. Äidin oli saatava unelmansa, edes yhdessä erässä, Jenna ajatteli.

Muutamaa kirosanaa ja Eurokangas-reissua myöhemmin äiti soitti tyttärelleen.

– Tule sovittamaan, tämä on valmis.

Sen pituinen se.

P.S. Jos uskot järjettömiin ideoihin ja haluat ilahduttaa sekä Jennan pöytälaatikkoa että äitiä, tilaa itselleni oma Sukka-hame. Valmistamme muutaman kappaleen pilottierän Äidit ja Tyttäret -hengessä ja toivomme, että valokuvavallankumous hulmuaa ehkä juuri sinun päälläsi. Yksittäisen hameen hinta on 189 euroa (sis. alv.) ja siihen hintaan saat sekä mittatilaustyönä sinulle räätälöidyn täysin uniikin vuorellisen hameen että postituksen kotiovellesi. Koska kyseessä on pilottikokeilu, hameita valmistetaan vain muutaman kappaleen erä. Ole siis nopea!

P.S. Jennan porfoliossa majailee muitakin kuvia, jotka odottavat pääsyään kankaalle. Valitse omasi ja kysy, voimmeko hoitaa loput.

Yhteydenotot ja tilaukset jenna@jennalehtonen.com tai alle:

 

 

Vastaa