Kotiesittely: Tältä näyttää, kun lähes kaikki on ostettu kierrätettynä – lue, miten paljon säästimme

kahvipapu.jpg

Vepsäläisen tv-taso, Iskun sohva ja porvoolaisesta sisustusliikkeestä alun perin hankittu pöytä ovat kaikki löytöjä Tori.fi:stä.

kahvipapu5.jpg

Poron sarvet olen perinyt isovanhemmiltani. 

kahvipapu3.jpg

Autotalo Mäkisen vanha mainostaulu on vilahtanut blogissa aiemminkin. Se on ostettu 10 eurolla Tampereen Laukontorin kirpparilta.

kahvipapu2.jpg

Sukka ei normaalisti saa tulla sohvalle, joten se käytti tilaisuuden hyväkseen kuvausten aikana. Lexingtonin tyyny on ostettu kotikirpputorilta.

kahvipapu6.jpg

Boknäs Villinki -sarjan työpöytä löytyi Tori.fi:stä 300 eurolla. Työtuolin sain ilmaiseksi, mutta äitini verhoili sen uudelleen. Talja on löytynyt vuosia sitten Tampereen Radiokirpputorilta.

kahvipapu8.jpg

Intialaista täyspuuta oleva kirjahylly löytyi Tori.fi:stä. Voin kertoa, että pojilla oli hiki, kun tätä kannettiin yläkertaan. Isoin taulu on poimittu Herttoniemen pihakirppikseltä. Kirjat on ostettu pääosin kirpputoreilta, mutta Hymytyttöpatsaan olen ansainnut ihan itse 1. luokalla.

kahvipapu7.jpg

Tämä vanha kirjoituskone huusi nimeäni Aurinkolahden kirpputorilla viime kesänä. Sain sen omaksi viidellä eurolla.

kahvipapu10.jpg

Toiset keräilevät pullonkorkkeja, toiset vanhoja valokuvia tuntemattomista ihmisistä. Sotilaskuvassa on sentään edesmennyt Erkki-vaarini.

kahvipapu11.jpg

Farkkutuoli löydettiin aikoinaan Mellunmäen itsepalvelukirpputorilta 30 eurolla. Myös Sukan lelu ja tyyny ovat kirpputorilta kotoisin. Taulun olen tilannut Plywood Printista. Kuva on tietysti itseni ottama.

kahvipapu122.jpg

Halusin pitää itselläni yhden The dogs of Central Park -valokuvanäyttelyni teoksista. Tämän taulun nimi on I want candy ja sen kehykset ovat kirpputorilta kotoisin. Museolaatuisen työn tästä sai aikaan Kalasataman Dialab.

kahvipapu13.jpg

Eero Aarnion Askolle suunnittelemat tuolit ovat sellaiset, että niitä joko vihaa tai rakastaa. Omani löysin Tori.fi:stä. Pöytälevy on peräisin vanhasta puretusta talosta Pohjanmaalta. Pihakirpputorilta löytynyt ovi oli alkujaan mintunvihreä, mutta äitini maalasi sen valkoiseksi. Lasilevy löytyi Tori.fi:stä, kuten myös peili-ikkuna.

kahvipapu15.jpg

Elämäni miehet olen asettanut kirpputorilta löytämiini kehyksiin. Marimekon ananasmekko on poimittu Kaivarin Kanuunasta. Metallilaatikko tarttui matkaan Siilitien kirpparilta.

kahvipapu16.jpg

Parvekekalusto löytyi pitkällisen etsinnän päätteeksi Tori.fi:stä 120 eurolla.

kahvipapu17 kopio.jpg

Ted Bakerin mekko odottaa ensi kesän häitä. Tämä söpöys on myös ostettu Tori.fi:stä.

kahvipapu18.jpg

Makuuhuoneen sisustus on vielä jokseenkin kesken, mutta värimaailma tulee olemaan tämä. Hästensin sänky on Tori.fi:stä – yllätys, yllätys. 

”Me ei sitten osteta mitään uutena!” Se oli ehdoton toiveeni, kun muutimme uuteen asuntoomme syyskuun lopussa. Sain tahtoni läpi, sillä emme ostaneet kaupasta mitään muuta kuin olohuoneen maton ja yhden valaisimen.

Säästimmekö? No, laske itse:

 1. Hästensin sänky: 460 euroa
 2. Iskun sohva: 600 euroa
 3. Vepsäläisen tv-taso: 250 euroa
 4. Sohvapöytä: 85 euroa
 5. Yöpöytä: 25 euroa
 6. Boknäsin työpöytä: 300 euroa
 7. Kirjahylly: 180 euroa
 8. Askon tuolit: 100 euroa
 9. Parvekekalusto: 120 euroa
 10. Muuramen lipasto vaatehuoneeseen (ei näy kuvissa): 20 euroa

Näin ollen kolmion sisustamiseen kului hieman yli 2000 euroa. Siihen hintaan en olisi saanut uutena edes Hästensin sänkyä, joten pakko olla tyytyväinen. Onneksi ihan kaikkea ei tarvinnut ostaa, sillä joitakin jo täälläkin tutuksi tulleita huonekaluja halusin säästää. Kodissa riittää vielä viilattavaa, mutta nyt täällä voi jo asua ilman akuuttia kierrätysmaniaa.

P.S. Muistutan vielä, että jos haluat tulla katsomaan kotiamme livenä, järjestämme Siivouspäivän yhteydessä kotikirpputorin. Löydät tapahtuman Facebookista. Myyntiin on tulossa iso kasa naistenvaatteita, joiden koot vaihtelevat välillä S–L sekä iso määrä kaikkea sekalaista astioista äänilevyihin. Ovet ovat avoimet lauantaina kello 9–16. Jos tunnustaudut lukijaksi, lupaan tarjota kahvit!

4 kommenttia artikkeliin ”Kotiesittely: Tältä näyttää, kun lähes kaikki on ostettu kierrätettynä – lue, miten paljon säästimme

 1. Nimetön sanoo:

  Tosi hyvällä maulla sisustettu. Sinulla on erinomainen kyky sovittaa eri huonekalut yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Sukka sopii hyvin kokonaisuuteen ja nauttii selvästi poseerauksesta.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s