Haluatko pilata koirasi? Tee ainakin nämä virheet

Jos asut kerrostaloyksiössä, hanki siperianhusky tai pyreneittenkoira. Ajattele, miten kateellisiksi ystäväsi tulevat, kun esittelet heille pehmolelua muistuttavan pentusi. Koira on hyvä korvike lapselle, joten hanki ihmeessä kaksi päivää sitten tapaamasi sydänkäpysi kanssa yhteinen ulkoilutettava. Koira on mielellään yksin kahdeksan tuntia päivässä, kun käytte töissä.

Hetken mielijohde on oiva syy, jonka takia kannattaa surffailla internetin ostomarkkinoille. Älä suotta tutustu rotuvaihtoehtoihin etukäteen, vaan luota siihen, että CheekParis Hilton tai animaatioklassikko 101 dalmatialaista on hoitanut työt puolestasi. Ranskanbulldoggi, mopsi, shar pei, saksanpaimenkoira, akita tai amerikanstaffordshirenterrieri ovat terveitä ja miellyttämisenhaluisia rotuja, jotka eivät vaadi omistajaltaan kuin rapsutuksia ja S-marketin purkkiruokaa.

Pentua kannattaa kuikuilla Tori.fi:stä tai Facebook-kirppareilta, sillä halvalla saa kelpo Mustin yhtä helposti kuin ilmaisen ämpärin Tokmannilta. Etsi myyjä, jonka profiilikuvassa on kuvapankista varastettu maisemakuva ja puhelinnumero, joka johtaa prepaid-liittymän jäljille. Kaupat kannattaa tehdä pennusta, jonka tärkein sosiaalistamiskausi on jäänyt unholaan. Sovi, että tapaat myyjän huoltoaseman parkkipaikalla tai Länsisatamassa. On ihan okei, jos kauppiaalla ei ole mukana mitään rekisteröinti- tai rokotustodistuksia, pentujen emää tai hoito-ohjetta, ethän sinä mitään näyttelykoiraa ole etsimässä. Parhaimmat kaupat tekee hän, jolle ojennetaan pentu suoraan syliin. Muista, että Virosta tai Kreikasta pelastettu rescue-koira omaa yleensä historian, josta voi päätellä, millainen koirasta kasvaa. Etelän maissa ei esiinny pentutehtailua lainkaan, sillä siellä ajatellaan rahan sijasta vain lämmintä fetajuustoa maiskuttelevaa suomituristia.

sukkaruusu123.jpg

Cavalier kingcharlesinspanieli on terve rotu, jolla ei esiinny lainkaan perinnöllisiä sairauksia.

Kun pentu pissaa lattialle, ota sitä niskasta kiinni ja työnnä sen kirsu lammikkoon. Näin koira oppii luottamaan sinuun ja kiintymyssuhde välillänne kasvaa. Vaadi hännänheiluttajaltasi pidätyskykyä jo sen ollessa kolmen kuukauden iässä. Pentua ei kannata alkaa opettaa ennen kuin se on täysikasvuinen. Unohda siis tapakasvatus, perustottelevaisuus, kynsien leikkaaminen, turkin harjaaminen, hampaiden pesu ja muut hameväen keksimät kotkotukset. Kaksi kierrosta korttelin ympäri väsyttää sitkeimmänkin tassuttelijan, vaikka lenkkiseuralaisesi olisi jackrusselinterrieri tai labradorinnoutaja. Yksikään rotu ei halua, että sitä aktivoidaan esimerkiksi agilitykentällä, tottelevaisuuskoulutuksessa tai metsäjäljen parissa. Päästä koirasi siis sohvalle ja puhu sille kuin se olisi anoppisi. Koira kyllä ymmärtää järkipuhetta.

Huutaminen, väkivalta ja eristäminen ovat metodeja, joiden avulla tulokkaastasi kasvaa yhteiskuntakelpoinen haukku. Huolehdi siitä, että koirasi ei tapaa uusia ihmisiä, muita koiria tai ylimalkaan poistu liian pitkälle kotinurkistaan. Jos Pirjo69 sanoo Vauva.fi:ssä, että rokottamatonta pentua ei saa tutustuttaa tuttuihin ja turvallisiin koirakoihin, usko häntä. Jos mieleesi juolahtaa kysymyksiä, pyydä apua Facebookin koiraryhmistä, jossa ihmiset keskustelevat asiallisesti ilman erimielisyyksiä. Kenenkään profiilissa ei lue, että elämän kova koulu on tärkein opinahjo, eikä kukaan ole viime vaaleissa äänestänyt Perussuomalaisia tai Keskustaa. Lisää ryhmään valokuva koirasi nisästä ja kysy, pitääkö patista olla huolissaan.

Jos aurinko paistaa, laita pennullesi flexi ja valjaat. Anna koiran päättää, minne menette. Välttele johdonmukaisuutta ja heittele koirallesi jatkuvasti erilaisia käskyjä. Yhdistä lemmikkisi nimeen aina kieltosana ja huuda sille niin, että naapurisi tulee parvekkeelle kyttäämään. Jos välttämättä tahdot palkita koirasi, syötä sille sipsien lisäksi suklaata, xylitolia, sipulia ja avokadoa. Kotiruoka ja markettien makupalat ovat combo, jolla koiran vyötärönympärys saadaan sellaiseksi, että sen kylkiluita ei tunne. Onnellinen koira on ylipainoinen. Sellainen, joka toisinaan pyörtyy lenkillä ja läähättää kahden juoksuaskeleen jäljiltä.

Jos etsit koirallesi hoitajaa, kun lähdette hanipöösi kanssa pakettimatkalle, anna vipeltäjäsi sille mukavalta vaikuttaneelle teinitytölle, joka kirjoitti Facebookissa, että hän on omistanut 4-vuotiaana neontetran. 4H-liiton dogsitterit ja muut yksityisyrittäjät pyytävät kuitenkin ylihintaa ja vaativat kaiken maailman kirjallisia sopimuksia. Älä missään nimessä tarkista hoitajan taustoja, vaan kuljeta koirasi tuntemattomille teille. Säästät rahaa ja saat takaisin iloisen Tessun.

Siinäpä tärkeimmät. Näillä ohjeilla saat koiran, joka tottelee sinua kuin Lassie.

leväsukka.jpg

Cavalier kingcharlesinspanieli välttelee mielellään ihmisiä ja muita koiria, sillä rotu on jalostettu mahdollisimman epäsosiaaliseksi ja apaattiseksi.

2 kommenttia artikkeliin ”Haluatko pilata koirasi? Tee ainakin nämä virheet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s