Kun Filippa K:n mekko maksaa kaksi euroa – nuhjuinen kirpputori voi olla kultakaivos

Kuva: Jenna Lehtonen

Minna Parikan popot löytyivät Tori.fi:stä. Mtwtfss Weekday:n takki maksoi viisi euroa. 

Kirpputoria ei koskaan kannata tuomita ulkoisten puitteiden perusteella. Vaikka paikka huokuisi lama-aikaa, sisältä saattaa löytää laatua. Olarin kirpputori Espoossa näyttäytyi ensikertalaiselle pöyristyttävän ”dokatulta”, kuten Lauri asian ilmaisi. Siitä huolimatta paikka oli sisällöllisesti helmi.

Kuva: Jenna Lehtonen

Sandin kauluspaita maksoi kaksi euroa.

Itsepalvelukirpputorin ensimmäiseltä käytävältä päätyi ostoskoriin niin paljon tavaraa, että tiesin jo siinä vaiheessa poistuvani paikalta tyytyväisenä. Paljon jäi myös ostamatta, joko liian korkean hinnan tai väärän koon takia.

olari3

Pascall Karameller -peltipurkki tulee koristamaan tulevaa työhuonettani.

Ymmärrän hyvin, miksi pölyiset käytävät, huono ilmanvaihto tai kehno asiakaspalvelu eivät houkuttele kaikki kaduntallaajia luokseen. Kun bonukseksi lisää sijainnin keskellä 1980-luvun lähiömiljöötä, asiakaskato on varma. Täytyy olla hiukan yllytyshullu, jos haluaa vapaaehtoisesti seikkailla betoniviidakoiden ostarikirpputoreilla, joissa takuulöytöjä tekevät vain ne, jotka osaavat.

Kuva: Jenna Lehtonen

Mangon leveälahkeiset kukkahousut olivat kuin uudet.

Itse olen hiihdellyt kirpputoreilla jo niin pitkään, että en ole enää yllättynyt mistään. En ”vähän käytetyistä” deodoranteista, en nukkaisista sukkahousuista, enkä valmiiksi kuolatuista vauvanvaatteista. Kaikki on jo niin nähty.

Kuva: Jenna Lehtonen

Tämä miesten kevyttoppatakki oli tilauslöytö, joka lähtee asiakkaalle sovitukseen lokakuussa.

Harjaantunut silmäparini on sen verran kova tekijä, että se löytää merkkivaatteet kaiken maailman henkaririveistä. Yleensä näen jo pöydän yleisilmeestä, kannattaako kohdalle pysähtyä. Olen kuin huumekoira, joka tietää, milloin haukahtaa.

Kuva: Jenna Lehtonen

Frans-pojan vaatekaappi on pian niin täynnä kirppislöytöjä, että sinne ei enää muuta mahdu.

Olarin kirppis oli silti yllättävä paikka. En olisi etukäteen uskonut, että Gantin tai Filippa K:n vaatteita kiikutetaan myytäväksi paikkaan, joka näyttää ulkoapäin katsottuna yhtä hehkeältä kuin pubiruusu sunnuntaiaamuna.

olari5

Gantin kauluspaita pääsee oikeuksiinsa viimeistään ensi keväänä.

Ostoksia maksaessamme selvisi, että kirpputorin henkilökunnan palvelualttius oli itkisinkö vai nauraisinko -tasoa. Voin kertoa, että myyjän ulkoinen habitus vaikuttaa yllättävän paljon palvelukokemukseen. Jos myyjä näyttää siltä, että hän on paikalla kuin pakotettu rekkakuski, asiakas kyllä huomaa sen.

Kuva: Jenna Lehtonen

Näin pilkahduksen kukkakankaasta ja olin myyty. Vintage-mekko maksoi kaksi euroa.

Kassakone kertoi, että ostokseni maksoivat yhteensä 40 euroa. Myyjä ei hymyillyt tai toivottanut hyvää päivän jatkoa, mutta minä poistuin paikalta tyytyväisenä. Mitä ei kirpputorilta löydä, sitä ei tarvitse.

olari2

Filippa K:n tummansininen mekko on tylsä mutta tyylikäs.

2 kommenttia artikkeliin ”Kun Filippa K:n mekko maksaa kaksi euroa – nuhjuinen kirpputori voi olla kultakaivos

  1. NelliL sanoo:

    Kirpparit on kyllä niin parasta mitä voi olla. Itse ostin juuri Gantin mekon 2€ hinnalla. Harmaan ja myös ehkä minulle liian tylsän mutta kun yhdistelee hauskoja juttuja sen kanssa niin tylsäkin muuttuu pirteäksi 😀

Vastaa