Lukusuositus: 12 tarinaa kirjoittamisesta

kirja1.jpgTämä kirja tuskin olisi löytänyt kotiini ilman Jukka Lindströmin Facebook-päivitystä. Riitti, että Jukan jakaman kuvan perusteella selvisi, että opuksen haastattelulistalta löytyivät myös Henri Pulkkisen ja Samuli Putron nimet. Olin myyty.

Kaksi tuntia myöhemmin näytin Suomalaisen kirjakaupan myyjälle kännykkääni ja kysyin, löytyykö kuvassa olevaa kirjaa hyllyiltänne. ”Meille tuli niitä yksi. Olin ajatellut itse ostaa sen”, myyjä naurahti. Olin nopeampi ostaja, ja myyjä tyytyi kohtaloonsa. Hyvä niin, sillä nyt olen kahlannut ensimmäiset luvut läpi ja nauttinut kansien välisestä sisällöstä suunnattomasti.

Alun lempikohtani olkoon seuraava lainaus: ”Siinä missä viihde pitää kokijaa kädestä kiinni ja selittää miksi asiat ovat siten miten ne ovat, taide heittää kokijansa keskelle tilannetta ja huutaa perään ”pärjäile.”

Ja niin, eikö tässä ajassa tosiaan voi olla juuri sitä, mitä haluaa? Pulkkisen kanssa on helppoa olla samaa mieltä.

kirja2.jpg

Vastaa