Furminator – paras tapa päästä koiran irtokarvoista eroon

Kuva: Jenna LehtonenIrtokarvat leijailevat ympäri asuntoa, kun Sukka ravistelee turkkiaan. Kaivan imurin kaapista ja pyllistän kohti lattian loputonta pölyerämaata. Karvoja on kaikkialla. Niitä on vaatteissa, huonekaluissa ja välillä jopa ruoassa. Kerran jouduin huomauttamaan miehelleni, kun hänen parrassaan ollut koirankarva häiritsi suuteluamme.

Vaikka harjaan koirani lähes päivittäin, parkettilattialla majailevat irtolaiset muistuttavat hännänheiluttajan olemassaolosta. On ollut päiviä, jolloin Mielen laite on ulkoillut asunnon pinnoilla kahdesti. Koska imurointi ei lukeudu mielipuuhiini, päätin keksiä ratkaisun. Ystäväni vinkkasi Furminator-harjasta, joka poistaisi irtokarvat koiran turkista tehokkaasti.

Olin vuosien ajan kuvitellut, että tavallinen kampa riittää cavalier kingcharlesinspanielin turkinhoitoon. Olin väärässä. Kävin Sukan turkin kauttaaltaan läpi uudella harjalla ja huomasin, että Furminatorin myötä kaikki luonnistuu huomattavasti nopeammin ja kivuttomammin kuin tavallisella piikkikammalla. Harjan päässä olevan irroituspainikkeen avulla karvat voi poimia suoraan roskakoriin.

Innostuin tästä niin, että syntyi tämä teksti. Teksti, joka ei edes ole maksettu mainos vaan ystävällismielinen vinkki kaikille koiranomistajille. Minä, imuri, parkettilattia ja Sukka kiitämme tästä oivasta keksinnöstä!

Kuva: Jenna Lehtonen

Vastaa