Jenna Lehtonen laajentaa tuotantoaan – valokuviin voi jatkossa myös pukeutua

TIEDOTE, JULKAISUVAPAA HETI:

Koirien suurena ystävänä tunnettu valokuvaaja Jenna Lehtonen on saanut neljämetrisen kangaspalan Berliinistä. Tavoitteena on kokeilla, voiko valokuviin jatkossa myös pukeutua. Lehtonen kertoo kyllästyneensä vaatekauppojen massatuotantoon ja siihen, että hänen kovalevynsä ovat täynnä kuvia, jotka huutavat haluavansa tulla nähdyiksi.

–Kuvista lähtee etenkin yöaikaan niin kova meteli, että en saa nukutuksi, Lehtonen pöyristelee.

Nuori nainen aikoo hiljentää älämölöä pitävät kuvansa kangastaktiikalla. Kysyttäessä, mistä valokuvaaja poimii karnevalistiset ideansa, hän toteaa lakonisesti:

–Yliopistohistoriani viimeiseksi jäänyt kurssi oli nimeltään Ideointi ja luova kirjoittaminen. Ensimmäisellä istuntokerralla jokaiselta osallistujalta udeltiin syytä läsnäoloon. Muistan ihmetelleeni, kun kaikki halusivat niin kovasti oppimaan ideoimaan. Oppimaan ideoimaan?! Minä halusin oppia olemaan ideoimatta. Tyhjentää pään.

Lehtosen mukaan kurssista on kulunut jo kaksi vuotta, mutta vieläkään hän ei ole onnistunut imuroimaan ikiliikkuvia ideoita mustaan aukkoon. Postiluukusta tänään tipahtanut kangaspala on kuvaajan sanojen mukaan yhden unelman alku. Nähtäväksi jää, kenen päällä huutavat valokuvat hiljenevät.

Mediakohua välttelevä monitoimidaami aikoo matkata juhannuksen jälkeen Roomaan.

–Mieheni Aulis on kiinnostunut arkeologiasta ja hän keräilee mukulakiviä. Aiomme yöpyä eräässä riippukeinussa lähellä Tiberjokea. Tavoitteena on, että löydämme valokuvakangasideasta innostuneen paikallisen sijoittajan, joka hukkaa lompakkonsa mieheni sandaaliin.

sukkakangas.jpg

Lisätietoja: Jenna Lehtonen, 050-3644480

Yksi kommentti artikkeliin ”Jenna Lehtonen laajentaa tuotantoaan – valokuviin voi jatkossa myös pukeutua

Vastaa