Kansikuva Kuusamosta – keikka, jota en unohda

sulo.jpg

Tasan neljä vuotta sitten aloitin Kuusamossa Koillissanomien kesätoimittajana. Yksi sen kesän mieleenpainuvimmista keikoista oli, kun matkasimme toimittajakollegan kanssa tervehtimään Sulo Karjalaista karhuineen. Kyseisen keikan kruunasi se, kun Nätti-niminen otso päätti tarrata jalkaani kiinni.

Pari viikkoa sitten sain Askel-lehdestä puhelun, jossa udeltiin karhukuvien perään. Ovat tallessa, vastasin. Lopulta yksi otoksista päätyi kanteen asti.

Koillissanomat oli siinäkin mielessä kehumisen arvoinen työpaikka, koska kuvien tekijänoikeudet säilyivät niiden ottajalla. Raha kuuluu tekijöille, ei mediamoguleille. Siksi välttelen viimeiseen saakka laittamasta nimeäni riistosopimuksiin.

Oodi siis Kuusamolle ja ennen kaikkea kansikuvalle!

P.S. Jalkani tarinan voit lukea täältä.

Vastaa