Viisi syytä, miksi hautajaisiin kannattaa palkata ammattikuvaaja

Kuolema. Väistämätön tapahtuma, joka koskettaa meistä jokaista. Elämän tallennettaviin tähtihetkiin luetaan tavallisimmin ristiäiset, syntymäpäivät, konfirmaatio, valmistujaiset, häät ja lopulta hautajaiset. Moni palkkaa häihin ammattikuvaajan, mutta hautajaisten kuvaamista vieroksutaan. ”En minä niitä halua muistaa”, sanotaan. Kokosin tähän tekstiin viisi erinomaista syytä, miksi myös hautajaiset kannattaa ikuistaa muistoiksi, jotka säilyvät tuleville vuosille.

hautajaiset2.jpg

1. Sinulle jää visuaalinen todiste siitä, ketkä kaikki osallistuivat muistotilaisuuteen. Valokuvat eivät välttämättä tunnu sinulle merkityksellisiltä juuri nyt, mutta mieti, mitä haluat jättää jäljelle tuleville sukupolville. Mitä vastaat lapsenlapselle, joka kysyy pappansa viimeisestä matkasta?

hautajaiset4.jpg

2. Valokuva kahlitsee surun. Kaikki tunteet ovat yhtä arvokkaita. Me olemme tottuneet hymyilemään kuvissa ja näkemään ruuduilta pelkkää iloa, vaikka totuus on se, että elämä on paljon muutakin kuin valkoisia hammasrivistöjä ja naurua. Suru on aivan yhtä arvokas tunne, joka ansaitsee tulla tallennetuksi.

hautajaiskuvaus.jpg

3. Hautajaiset ovat viimeinen mahdollisuus kunnioittaa vainajan elämää. Jos olet valmis näkemään vaivaa muistopuheisiin, pitopalveluun ja surulaitteisiin, miksi et panostaisi myös valokuvaajaan? Otokset tallentavat yksityiskohdat, jotka muuten unohtuisivat.

hautajaiset3.jpg

4. Sukulaiset, ystävät ja tutut ovat kerrankin koolla samassa paikassa. Miten usein harmittelet, että on vaikeaa järjestää yhteiskuvaa serkuksista? Hautajaisiin saapuu yleensä myös kaukaisemmat sukulaiset, joten kerrankin kuvaan voidaan mahduttaa koko suku.

hautajaiset5.jpg

5. Sinä saat keskittyä suremiseen. Sinun tai kenenkään vieraan ei tarvitse kaivaa kamerakännykkää taskusta kesken siunaustilaisuuden. Voit luottaa siihen, että ammattikuvaaja näkee ja hakee kuvat teille huomaamattomasti kuin kärpänen katossa.

hautajaiskuvaus6.jpg

 

Vastaa